autor:

mihai

» » Dulciuri diverse

Pere imbatate in vin rosu (Peras bebedas)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Ingrediente
8 pere medii tari, 1,5l vin rosu, 10 linguri zahar, 2 lingurite praf de scortisoara, 4-5 stele de anason, 1 lingurita praf de anason.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Curatam perele de coarja fara sa scoatem coditele. Punem intr-o cratita adanca perele cu zaharul, scortisoara, stelutele si praful de anason si la urma vinul. Punem la fiert la foc mediu cca. 30 min., intorcand din cand in cand pana cand furculita intra usor in para. Tragem de pe foc cratita, se pune una sau doua peri intr-o farfurie cu 3-4 linguri cu sosul de vin deasupra. Se poate servi calde sau reci, dupa preferinta. E o reteta tipica portugheza ce se serveste in ocazii familiale. Aceasta reteta se face cu vinuri si mirodenii variate, dar cea mai faimoasa si "gustoasa" e reteta facuta cu vin de Porto rosu sau rose. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere imbatate in vin rosu (Peras bebedas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie cu bezea

Tarta de lamaie cu bezea

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa

30 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Simplu si delicios.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Ce bune trebuie sa fie! Voi imbata si eu niste pere, dar cu vin autohton.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Am mincat desertul asta,cu f.multi ani,in urma. Nu l-am facut niciodata.Dar,sigur,voi imbata niste pere,in stilul tau. Felicitari pt prezentare..................

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Va multumesc,mult pentru apreciere. Retetele portugheze sunt foarte simple si gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Excelente...Si noua ne plac tare mult aceste combinatii...Felicitari...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super!***** Ne-am imbatat !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Asa este Mihai, adorãm aceste pere imbãtate!!! felicitãri pt. retetã si prezentare :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 8 pere medii tari
  • 1,5l vin rosu
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de scortisoara
  • 4-5 stele de anason
  • 1 lingurita praf de anason.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Simplu si delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec bine crescut