Curatam perele de coarja fara sa scoatem coditele. Punem intr-o cratita adanca perele cu zaharul, scortisoara, stelutele si praful de anason si la urma vinul. Punem la fiert la foc mediu cca. 30 min., intorcand din cand in cand pana cand furculita intra usor in para. Tragem de pe foc cratita, se pune una sau doua peri intr-o farfurie cu 3-4 linguri cu sosul de vin deasupra. Se poate servi calde sau reci, dupa preferinta. E o reteta tipica portugheza ce se serveste in ocazii familiale. Aceasta reteta se face cu vinuri si mirodenii variate, dar cea mai faimoasa si "gustoasa" e reteta facuta cu vin de Porto rosu sau rose. Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii