autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere in sos de vin

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Ingrediente
6 pere mai tari, 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut), 8 linguri de zahar, 2 batoane de scortisoara, 2 stelute de anason, 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba), 2 fasii coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.
Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.
La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.
Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.
Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 23 aprilie 2015

    Eu am folosit vin rosu de la tara.

  • Fara foto

    Moldovan Patrascioiu , 22 aprilie 2015

    sunt grozave.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2014

    Sper sa iti placa!

    • Fara foto

      Stoenescu Puiu , 14 februarie 2014

      Voi incerca !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Pup Elena!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Un deliciu!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Multumes Cornel. Mihaela eu am avut un vin rosu de la tara nu e un anumit soi!

    • Fara foto

      Mihaela Camelia , 14 noiembrie 2013

      ce fel de vin trebuie ???

    • Fara foto

      Dorneanu Cornel , 14 noiembrie 2013

      Excelent !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Eu nu am facut niciodata pana acum este pentru prima data si au avut un resl succes!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      ce amintiri din copilarie imi trezesc...mama mea le facea minunate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Sper sa iti placa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane de ciocolata