autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

pere si cirese senzuale

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul, cu atât mai buna este reteta), ½ ceascade zahar zeama din, ½ lamâie, ½ kg cirese fara sâmburi, 2 pere decjite si taiate, 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune zaharul vinul si zeama de lamâie într-o oala medie. Amesteca pâna când se dizolva zaharul. Adauga ciresele si amesteca din nou. Încalzeste amestecul pâna începe sa fiarba, apoi micsoreaza focul si lasa-l asa timp de zece minute.

Adauga si perele si mai fierbe la foc mic înca 5 minute. Întinde unt si pesmet peste cele doua felii de blat. Apoi adauga amestecul. Se serveste cald garnisit cu frisca. Se obtin doua portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "pere si cirese senzuale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fruce

Mini tarte cu fruce

Se pune faina intr-un castron, si se adauga peste ea sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile

4 voturi    11 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • ½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul
  • cu atât mai buna este reteta)
  • ½ ceascade zahar zeama din
  • ½ lamâie
  • ½ kg cirese fara sâmburi
  • 2 pere decjite si taiate
  • 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolata Duo