autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

pere si cirese senzuale

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul, cu atât mai buna este reteta), ½ ceascade zahar zeama din, ½ lamâie, ½ kg cirese fara sâmburi, 2 pere decjite si taiate, 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune zaharul vinul si zeama de lamâie într-o oala medie. Amesteca pâna când se dizolva zaharul. Adauga ciresele si amesteca din nou. Încalzeste amestecul pâna începe sa fiarba, apoi micsoreaza focul si lasa-l asa timp de zece minute.

Adauga si perele si mai fierbe la foc mic înca 5 minute. Întinde unt si pesmet peste cele doua felii de blat. Apoi adauga amestecul. Se serveste cald garnisit cu frisca. Se obtin doua portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "pere si cirese senzuale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonacii bunicii

Cozonacii bunicii

Faina si oualele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina. Punem faina in lighean, diluam drojdia

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Mafinim cu ciocolata si fragi

Mafinim cu ciocolata si fragi

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt

14 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • ½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul
  • cu atât mai buna este reteta)
  • ½ ceascade zahar zeama din
  • ½ lamâie
  • ½ kg cirese fara sâmburi
  • 2 pere decjite si taiate
  • 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Papanasi