autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

pere si cirese senzuale

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul, cu atât mai buna este reteta), ½ ceascade zahar zeama din, ½ lamâie, ½ kg cirese fara sâmburi, 2 pere decjite si taiate, 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune zaharul vinul si zeama de lamâie într-o oala medie. Amesteca pâna când se dizolva zaharul. Adauga ciresele si amesteca din nou. Încalzeste amestecul pâna începe sa fiarba, apoi micsoreaza focul si lasa-l asa timp de zece minute.

Adauga si perele si mai fierbe la foc mic înca 5 minute. Întinde unt si pesmet peste cele doua felii de blat. Apoi adauga amestecul. Se serveste cald garnisit cu frisca. Se obtin doua portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "pere si cirese senzuale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mar in foietaj

Mar in foietaj

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul

10 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • ½ceasca vin rosu (cu cât este mai bun vinul
  • cu atât mai buna este reteta)
  • ½ ceascade zahar zeama din
  • ½ lamâie
  • ½ kg cirese fara sâmburi
  • 2 pere decjite si taiate
  • 2 felii de blat de tort unt fin dupa gust frisca drept topping

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
"Sahlab"