autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Ingrediente
500 g carne tocata (pui, porc, vita dupa preferinta), 1 lingura orez, piper, boia, 1 lingurita vegeta, 1 ou, patrunjel verde tocat, sare, 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic)., Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba, 100 ml lapte rece, 2 catei de usturoi optional, 250 ml bulion, 50 ml ulei, 2 lingurite zahar, 1 frunza de dafin, piper macinat, verdeata pt decor.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam ou, piper, boia, vegeta, omogenizam bine compozitia. Cu mana umezita in apa, formam perisore de marimea nucilor. Intro oala punem apa la fiert, cand aceasta fierbe adaugam perisoarele si fierbem la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa fierbere strecuram perisoarele si le adaugam la sos.

Trecem la prepararea sosului de rosii: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu lapte rece, amestecam sa nu se faca cocoloase si imediat adaugam bulion (nu-l puneti tot dintro data), lasam sosul sa se ingroase la foc mic, daca e nevoie subtiem cu restul de bulion sau apa, adaugam 2 lingurite de zahar, optional usturoiul zdrobit in presa de usturoi sau crestam cateii la varf si-i adaugam intregi (ca apoi sa ii scoatem daca nu sunt agreati de consumatori) potrivim gustul de sare la nevoie, condimentam cu piper, adaugam perisoarele peste sos, mai clocotim 1 minut, stingem focul daca sosul are consistenta dorita (trebuie sa fie ca o smantana usor curgatoare). Intro alta oala cu apa fiarta in care adaugam sare punem taiteii de plastic de orez) la fiert respectand indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt fierti taiteii, scurgem apa. Cu o paleta asezam taitei pe farfurie, deasupra adaugam cateva perisoare cu sos de bulion si presaram verdeata tocata fin, puteti pune si busuioc alaturi de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de bulion si taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftelute cu carne de curcan

chiftelute cu carne de curcan

Se toaca carnea ,se amesteca cu ceapa tocata ft fin,patrunjel tocat marunt,painea inmuiata si stoarsa

5 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Pulpe de pui la capac cu stoemp

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Lung

    Dana Lung (Bucatar) , 19 ianuarie 2014

    DOAR BUNATATI!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Multumesc Alexandrina.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Ce simpatica esti, Lenuta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Kok Miori, multumesc pt informatie, poate este la fel de utila cititorilor ca si mie.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Taiteii de plastic cum ii numesti sint mai sanatosi decit cei din faina obisnuita.Si ideea ta e minunata

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Acuma Sidy, eu ii numesc de plastic, ca e mai plastic asa, hihihi, dar ei sunt din orez si sunt foarte buni.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Nu am gatit niciodata cu taitei de orez,dar sigur voi incerca aceasta reteta !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Ha, ha, ha...taitei de plastic !!! Lenutico o fi sau nu de plastic ,dar tare buna papica ai facut tu aici ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (pui
  • porc
  • vita dupa preferinta)
  • 1 lingura orez
  • piper
  • boia
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic).
  • Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba
  • 100 ml lapte rece
  • 2 catei de usturoi optional
  • 250 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 1 frunza de dafin
  • piper macinat
  • verdeata pt decor.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Dana Lung (Bucatar)

DOAR BUNATATI!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Crumpi in Pleu ( mancare banateana)