autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de smintina si ceapa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. carne (piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ), 1 ou, 100 gr. ceapa, o felie de piine, ulei, o lingurita de faina. Pentru sos: ulei, unt sau untura, o ceapa rasa, 25 gr. de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de smintina, marar verde, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, se potriveste de sare, se pun piper, patrunjel si marar tocat si se omogenizeaza amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, se caleste ceapa cu putin ulei, se stinge cu o cana ( ¼ l ) de apa si cind clocoteste din nou, se pun la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Se lasa la foc mic 25 minute sa clocoteasca in vas acoperit. Se freaca smintina cu faina, se dilueaza cu putina apa rece si se toarna peste sosul din vas. Se lasa sa se ingroase potrivit sosul si se presara patrunjel si marar verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de smintina si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui bacon

Rulouri din piept de pui bacon

Pentru inceput taiem pieptul pe jumatate si apoi fiecare jumatate in felii. Ar trebui sa ne iasa

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 30 noiembrie 2013

    Merita incercata

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. carne (piept de pasare
  • de vitel
  • macra sau de porc
  • frumos impanata )
  • 1 ou
  • 100 gr. ceapa
  • o felie de piine
  • ulei
  • o lingurita de faina. Pentru sos: ulei
  • unt sau untura
  • o ceapa rasa
  • 25 gr. de faina
  • zeama de lamiie sau otet
  • 100 ml de smintina
  • marar verde
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carnaciori cu cous-cous