autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de usuroi

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, , - 500 g carne tocata mixta (porc amestecata cu vita), - 2 morcovi, - ceapa mica, - 1 ou, - sare, - piper, , Pentru sos:, , - 4 catei de usturoi, - 200 ml vin alb, - zeama de carne, - boia de ardei, - colorant alimentar ( galben optional), - ulei, - patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara perisoarele din carne , ou, morcov ras ,ceapa rasa,sare si piper. Se pun sa se opareasca in apa cu \"Delikat\"( nu trebuie sa fiarba in apa ci doar sa se opareasca putin 5 minute)
Se pune usturoiul taiat marunt sa se rumeneasca in putin ulei, se adauga perisoarele si se lasa sa se prajeasca putin. Se adauga vinul, boiaua si colorantul si la urma apa in care au fiert perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperite si se mai adauga apa din cind in cind daca este nevoie. Este gata cind perisoarele sunt bine fierte si apa a scazut. La final se presara patrunjel verde taiat marunt.
Este o garnitura usoara pentru pireu sau orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de usuroi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Le prepar foarte des dar le coc la cuptor si apoi adaug sosul Le coc la cuptor,tavalite in pesmet si patrunjel, pe hartie de copt.

  • 9 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca sunt foarte bune.Eu nu folosesc delikat si nici coloranti,dar reteta o voi testa cu siguranta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata super bine...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Felicitari ! Nadia, eu perisoarele le preparam doar pt ciorba pana acum...

    • nadia , 27 ianuarie 2010

      Multumesc tuturora pentru aprecieri si pentru ideea Luminitetei de a le prepara la cuptor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Apetisante ........

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Nadia tare bine arata perisoarele tale ! O idee minunata...sa sti ca am sa o incerc si eu...dar fara colorant si Delikat....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Da e bune perisoarele tale.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      sunt foarte gustoase daca le prepari la cuptor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • - 500 g carne tocata mixta (porc amestecata cu vita)
  • - 2 morcovi
  • - ceapa mica
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • Pentru sos:
  • - 4 catei de usturoi
  • - 200 ml vin alb
  • - zeama de carne
  • - boia de ardei
  • - colorant alimentar ( galben optional)
  • - ulei
  • - patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulou de carne de porc