autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de usuroi

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, , - 500 g carne tocata mixta (porc amestecata cu vita), - 2 morcovi, - ceapa mica, - 1 ou, - sare, - piper, , Pentru sos:, , - 4 catei de usturoi, - 200 ml vin alb, - zeama de carne, - boia de ardei, - colorant alimentar ( galben optional), - ulei, - patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara perisoarele din carne , ou, morcov ras ,ceapa rasa,sare si piper. Se pun sa se opareasca in apa cu \"Delikat\"( nu trebuie sa fiarba in apa ci doar sa se opareasca putin 5 minute)
Se pune usturoiul taiat marunt sa se rumeneasca in putin ulei, se adauga perisoarele si se lasa sa se prajeasca putin. Se adauga vinul, boiaua si colorantul si la urma apa in care au fiert perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperite si se mai adauga apa din cind in cind daca este nevoie. Este gata cind perisoarele sunt bine fierte si apa a scazut. La final se presara patrunjel verde taiat marunt.
Este o garnitura usoara pentru pireu sau orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de usuroi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita la cuptor

Varza cu costita la cuptor

Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Calim ceapa si morcovii, peste care adaugam bucatile de carne si lasam la fiert. Cand este gata facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Le prepar foarte des dar le coc la cuptor si apoi adaug sosul Le coc la cuptor,tavalite in pesmet si patrunjel, pe hartie de copt.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca sunt foarte bune.Eu nu folosesc delikat si nici coloranti,dar reteta o voi testa cu siguranta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata super bine...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Felicitari ! Nadia, eu perisoarele le preparam doar pt ciorba pana acum...

    • Fara foto

      nadia , 27 ianuarie 2010

      Multumesc tuturora pentru aprecieri si pentru ideea Luminitetei de a le prepara la cuptor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Apetisante ........

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Nadia tare bine arata perisoarele tale ! O idee minunata...sa sti ca am sa o incerc si eu...dar fara colorant si Delikat....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Da e bune perisoarele tale.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      sunt foarte gustoase daca le prepari la cuptor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • - 500 g carne tocata mixta (porc amestecata cu vita)
  • - 2 morcovi
  • - ceapa mica
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • Pentru sos:
  • - 4 catei de usturoi
  • - 200 ml vin alb
  • - zeama de carne
  • - boia de ardei
  • - colorant alimentar ( galben optional)
  • - ulei
  • - patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciuperci cu pui in sos de vin alb