autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PERISOARE CU STAFIDE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
500g.carnetocata(de vita, porc, ovine sau peste),, 2 felii paine,, 125g.ulei,, 125g.faina,, sare,, 2 oua,, 1 lagatura verdeata,, 125g.stafide,, 1 lingura zahar,, 1/2 lamaie,, 1 pahar vin alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa ,sare, ouale batute si verdeata tocata.Se fac perisoare rotunde ,care se dau prin faina si se prajesc usor in ulei incins.
2.In grasimea ramasa ,se caleste usor faina ,se stinge cu 2 cani apa, obtinandu-se un sos,care se fierbe la foc mic 30 minute, amestecand mereu.
3.Zaharul se arde putin, se stinge cu putina apa si se toarna in sos.
4.Stafidele se oparesc in vin si impreuna cu perisoarele se pun in vin, lasand sa fiarba la foc mic, 25 minute. Cand este aproape gata, se pune si sucul de lamaiesi o bucatica de coaja de lamaie ,pentru aroma.Alaturi, se serveste un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PERISOARE CU STAFIDE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Racitura de pasare

Racitura de pasare

Pui carnea la fiert in apa cu sare, si dupa ce o spumuiesti, o lasi sa fiarba bine pana cade de pe

13 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
pui cu mazare in sos de lapte

pui cu mazare in sos de lapte

Intr-o caserola se pun 2 linguri de ulei in care se caleste ceapa taiata marunt dupa care se adauga

6 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g.carnetocata(de vita
  • porc
  • ovine sau peste),
  • 2 felii paine,
  • 125g.ulei,
  • 125g.faina,
  • sare,
  • 2 oua,
  • 1 lagatura verdeata,
  • 125g.stafide,
  • 1 lingura zahar,
  • 1/2 lamaie,
  • 1 pahar vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de carne cu arpagic