autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2011

Ingrediente
Pentru perisoare:, 350 g carne curcan tocata, 1 ceapa mare, 1 cescuta orez fiert, 1 ou, 2 felii paine, 2-3 fire patrunjel, sare, piper, 3 linguri faina, , Pentru sos:, 400 g pulpa de rosii decojite, 2 linguri ulei masline, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar, 1 catel usturoi, 1 legatura tarhon, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Ne umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.

Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.

In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu galuste

Tocanita cu galuste

Ceapa se taie marunt, marul se da pe razatoare, se calesc in putin ulei de masline, se adauga rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu galuscute

Tocanita cu galuscute

Puiul se spala si se curata bine apoi se transeaza in bucati cat mai mici. Se curata legumele si

8 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Clara , 15 februarie 2017

    Am incercat si sunt foarte gustoase; sosul merge si fara faina.

  • Fara foto

    chiriac iuliana , 26 ianuarie 2015

    vreau sa invat si eu.

  • Fara foto

    Iuliana Goras , 12 iunie 2014

    (y)!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iulie 2012

      Asa le pregatesc si eu sunt foarte bune.La sos nu folosesc faina prefer sa dau prin razatoare un dovlecel,incearca si tu sa vezi ce bun este,prin fierbere ingroasa sosul.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Multumesc Maria!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Sunt sigura ca sunt delicioase!!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Multumesc mult, am corectat! Sunt cu capul in nori!!!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Dupa cum ai dat reteta , sunt chiftelute fierte! Ai uitat orezul, ca sa devina perisoare ! te pup! Se mai intampla!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 350 g carne curcan tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • Pentru sos:
  • 400 g pulpa de rosii decojite
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura tarhon
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

38 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Clara

Am incercat si sunt foarte gustoase; sosul merge si fara faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.