autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2011

Ingrediente
Pentru perisoare:, 350 g carne curcan tocata, 1 ceapa mare, 1 cescuta orez fiert, 1 ou, 2 felii paine, 2-3 fire patrunjel, sare, piper, 3 linguri faina, , Pentru sos:, 400 g pulpa de rosii decojite, 2 linguri ulei masline, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar, 1 catel usturoi, 1 legatura tarhon, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Ne umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.

Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.

In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Se pune uleiul intr-o craticioara, sare, zahar, bulionul amestecat cu faina si diluat cu apa, otetul,

12 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de ficatei cu kaizer

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita

7 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Clara , 15 februarie 2017

    Am incercat si sunt foarte gustoase; sosul merge si fara faina.

  • Fara foto

    chiriac iuliana , 26 ianuarie 2015

    vreau sa invat si eu.

  • Fara foto

    Iuliana Goras , 12 iunie 2014

    (y)!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iulie 2012

      Asa le pregatesc si eu sunt foarte bune.La sos nu folosesc faina prefer sa dau prin razatoare un dovlecel,incearca si tu sa vezi ce bun este,prin fierbere ingroasa sosul.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Multumesc Maria!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Sunt sigura ca sunt delicioase!!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Multumesc mult, am corectat! Sunt cu capul in nori!!!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Dupa cum ai dat reteta , sunt chiftelute fierte! Ai uitat orezul, ca sa devina perisoare ! te pup! Se mai intampla!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 350 g carne curcan tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • Pentru sos:
  • 400 g pulpa de rosii decojite
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura tarhon
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

26 voturi    15 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Clara

Am incercat si sunt foarte gustoase; sosul merge si fara faina.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata la cuptor