autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac, , sare, , 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), , 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), , 3-4 frunze de salvie, , 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , 250 g malai, , 100 g parmezan (sau cascaval) ras, , 1 varf de cutit nucsoara, , 8 rosii mai mari, , piper macinat, , cate o lingura de patrunjel verde, , busuioc si menta - toate tocate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun „pachetelele” deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta.
Se-ncinge cuptorul la 225°C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cotlet cu ciuperci la cuptor

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele)
  • 8 carnaciori afumati (Debretini
  • Trandafiri)
  • 3-4 frunze de salvie
  • 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • 250 g malai
  • 100 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 8 rosii mai mari
  • piper macinat
  • cate o lingura de patrunjel verde
  • busuioc si menta - toate tocate marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ratza pe varza
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania