autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac, , sare, , 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), , 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), , 3-4 frunze de salvie, , 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , 250 g malai, , 100 g parmezan (sau cascaval) ras, , 1 varf de cutit nucsoara, , 8 rosii mai mari, , piper macinat, , cate o lingura de patrunjel verde, , busuioc si menta - toate tocate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun „pachetelele” deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta.
Se-ncinge cuptorul la 225°C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele)
  • 8 carnaciori afumati (Debretini
  • Trandafiri)
  • 3-4 frunze de salvie
  • 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • 250 g malai
  • 100 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 8 rosii mai mari
  • piper macinat
  • cate o lingura de patrunjel verde
  • busuioc si menta - toate tocate marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc