autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac, , sare, , 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), , 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), , 3-4 frunze de salvie, , 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , 250 g malai, , 100 g parmezan (sau cascaval) ras, , 1 varf de cutit nucsoara, , 8 rosii mai mari, , piper macinat, , cate o lingura de patrunjel verde, , busuioc si menta - toate tocate marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun „pachetelele” deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta.
Se-ncinge cuptorul la 225°C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de mamaliga umplute cu carnaciori si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scarita cu cartofi natur

Scarita cu cartofi natur

1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien. 2.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Taiem carnea cubulete. Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spanac
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele)
  • 8 carnaciori afumati (Debretini
  • Trandafiri)
  • 3-4 frunze de salvie
  • 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • 250 g malai
  • 100 g parmezan (sau cascaval) ras
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 8 rosii mai mari
  • piper macinat
  • cate o lingura de patrunjel verde
  • busuioc si menta - toate tocate marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de cartofi cu carne de porc