autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Perisoare de manzat cu sos de rosii

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
500 g carne tocata de manzat (amestec), 1 ceapa, 1 morcov, 4 linguri orez, 0,5 l bulion, 3 linguri ulei, 2 linguri ketchup de rosii si ardei rosii, 2 lingurite faina, 1 legatura marar si patrunjel (1 lingura verdeata uscata), 1 lingurita zahar, 1 cub concentrat de vita, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati si spalati ceapa si morcovul. Spalati orezul si lasati-l la inmuiat in putina apa. Tocati foarte marunt ceapa, o jumatate de morcov si verdeata.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei morcovul tocat, ceapa, verdeata, orezul scurs de apa si ketchup. Caliti cateva minute pana se umfla orezul. Adaugati totul peste carnea tocata, concentratul, amestecati putin si puneti oul crud.
Adaugati sare si piper, omogenizati compozitia si formati cu mainile ude perisoare nu prea mari pe care le asezati pe un fund de lemn ud. Puneti la fiert intr-o cratita mai marisoara bulionul cu un litru de apa, morcovul ramas taiat felii subtiri, putina sare si zaharul. Cand clocoteste, dati focul foarte mic, apoi adaugati cu grija perisoare una cate una.
Lasati sa fiarba la foc mic (sa nu clocoteasca) inca 15-20 minute. Daca nu sunt cufundate bine in sos, intoarceti perisoarele si pe cealalta parte ca se fiarba uniform. Gustati sosul, dregeti gustul de sare, piper, cimbru si adaugati faina desfacuta in putin bulion. Mai lasati 3-4 minute pe foc si agitati usor cratita din cand in cand, tinand-o de manere, ca sa se roteasca perisoarele din sos.
Puneti pe farfurii perisoare, sos si decorati cu felii de morcovi, putin ketchup pe fiecare perisoara si peperoni, gogosari sau castraveti murati, eventual o frunzulita verde de patrunjel.
Este o mancare foarte usor de preparat. De obicei, cand fac sarmale si ardei umpluti, pastrez o parte din compozitie la congelator pentru perisoare. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de manzat cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vitel in vin

Friptura de vitel in vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele,

9 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu carnati

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Cred ca sunt mai gustoase decat cele din carne d eporc.

  • Fara foto

    violet , 02 martie 2010

    astazi am chef sa citesc si sa votez retetele tale....pupici

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte bun! Voi salva reteta!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de manzat (amestec)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri orez
  • 0,5 l bulion
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite faina
  • 1 legatura marar si patrunjel (1 lingura verdeata uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cub concentrat de vita
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca sunt mai gustoase decat cele din carne d eporc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Scaloppini con funghi