Carnea de pui, pielea si ceapa (calita si racita ulterior), se dau prin masina de tocat de 2 ori.
La compozitia asta se pun celelalte ingrediente (ouale, faina, orezul, apa, sarea, piperul, mararul tocat si usturoiul). Orezul trebuie spalat bine inainte sa se puna.
Intr-o cratita se pune uleiul (pentru sos) si cind e fierbinte, se pune ceapa (cca 70 gr). Se prajeste foarte putin si se stinge cu apa (1,5 l). Se sareaza dupa gust si se poate pune concentrat de legume.
Cind clocoteste, se ia o lingurita din compozitie in lingurita, i se da forma rotunda (cu mina umeda) si i se da drumul in cratita cu apa (care fierbe). Rezulta cam 55 de perisoare. Se fierb acoperite circa 35 minute. La vreo 15 minute dupa, se intorc in sos.
Cind sint fierte, se scot din cratita. In zeama in care au fiert, se face sosul. Faina se freaca cu smintina diluata cu putina apa rece, apoi se pune in suvoi subtire, in zeama in care au fiert perisoarele. Se fierbe citeva clocote. Daca sosul e prea gros, se pune putina apa si se mai dau citeva clocote. Se pun perisoarele si mararul in sos, se da in clocot, se ia de pe foc. Se pune zeama de lamiie, i se potriveste gustul.
Pentru culoare, se infierbinta o lingura de ulei cu 2 lingurite de boia dulce, se pune peste sos.
Perisoarele se servesc simple sau cu cartofi piure.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii