Ingrediente
Pentru perisoare:, , - 500 g carne de pui (cintarit dupa ce e dezosat), - 100 g orez, - cca 100 g ceapa, - cam 5 linguri de ulei (pentru prajirea cepii), - cca 200 ml apa, - 2 oua, - cca 50 g faina, - sare, piper, - 2 catei de usturoi zdrobiti, - marar tocat, , Pentru sos:, , - 4 - 5 linguri de ulei, - cca 70 - 80 g ceapa (taiata foarte marunt), - cca 1,5 l apa, - 50 g faina, - 300 ml smintina, - cam 2 - 3 linguri zeama de lamiie, - marar verde sau uscat, -sare
Dificultate: Medie | Timp: 2h
4 voturi
Mod de preparare
La compozitia asta se pun celelalte ingrediente (ouale, faina, orezul, apa, sarea, piperul, mararul tocat si usturoiul). Orezul trebuie spalat bine inainte sa se puna.
Intr-o cratita se pune uleiul (pentru sos) si cind e fierbinte, se pune ceapa (cca 70 gr). Se prajeste foarte putin si se stinge cu apa (1,5 l). Se sareaza dupa gust si se poate pune concentrat de legume.
Cind clocoteste, se ia o lingurita din compozitie in lingurita, i se da forma rotunda (cu mina umeda) si i se da drumul in cratita cu apa (care fierbe). Rezulta cam 55 de perisoare. Se fierb acoperite circa 35 minute. La vreo 15 minute dupa, se intorc in sos.
Cind sint fierte, se scot din cratita. In zeama in care au fiert, se face sosul. Faina se freaca cu smintina diluata cu putina apa rece, apoi se pune in suvoi subtire, in zeama in care au fiert perisoarele. Se fierbe citeva clocote. Daca sosul e prea gros, se pune putina apa si se mai dau citeva clocote. Se pun perisoarele si mararul in sos, se da in clocot, se ia de pe foc. Se pune zeama de lamiie, i se potriveste gustul.
Pentru culoare, se infierbinta o lingura de ulei cu 2 lingurite de boia dulce, se pune peste sos.
Perisoarele se servesc simple sau cu cartofi piure.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Nota 10! Felicitari!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Foarte bun si foarte frumos prezentat.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Foarte bune, Camelia!
costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
foarte buna reteta,am sa o incerc.felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Bune tare. Merge bine, emadina.