autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Perisoare din carne de pui cu smantana

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru perisoare:, , - 500 g carne de pui (cintarit dupa ce e dezosat), - 100 g orez, - cca 100 g ceapa, - cam 5 linguri de ulei (pentru prajirea cepii), - cca 200 ml apa, - 2 oua, - cca 50 g faina, - sare, piper, - 2 catei de usturoi zdrobiti, - marar tocat, , Pentru sos:, , - 4 - 5 linguri de ulei, - cca 70 - 80 g ceapa (taiata foarte marunt), - cca 1,5 l apa, - 50 g faina, - 300 ml smintina, - cam 2 - 3 linguri zeama de lamiie, - marar verde sau uscat, -sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui, pielea si ceapa (calita si racita ulterior), se dau prin masina de tocat de 2 ori.

La compozitia asta se pun celelalte ingrediente (ouale, faina, orezul, apa, sarea, piperul, mararul tocat si usturoiul). Orezul trebuie spalat bine inainte sa se puna.

Intr-o cratita se pune uleiul (pentru sos) si cind e fierbinte, se pune ceapa (cca 70 gr). Se prajeste foarte putin si se stinge cu apa (1,5 l). Se sareaza dupa gust si se poate pune concentrat de legume.

Cind clocoteste, se ia o lingurita din compozitie in lingurita, i se da forma rotunda (cu mina umeda) si i se da drumul in cratita cu apa (care fierbe). Rezulta cam 55 de perisoare. Se fierb acoperite circa 35 minute. La vreo 15 minute dupa, se intorc in sos.

Cind sint fierte, se scot din cratita. In zeama in care au fiert, se face sosul. Faina se freaca cu smintina diluata cu putina apa rece, apoi se pune in suvoi subtire, in zeama in care au fiert perisoarele. Se fierbe citeva clocote. Daca sosul e prea gros, se pune putina apa si se mai dau citeva clocote. Se pun perisoarele si mararul in sos, se da in clocot, se ia de pe foc. Se pune zeama de lamiie, i se potriveste gustul.

Pentru culoare, se infierbinta o lingura de ulei cu 2 lingurite de boia dulce, se pune peste sos.

Perisoarele se servesc simple sau cu cartofi piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din carne de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Bune de tot. Mi-a placut mult sa pregatesc asa o bunatate si cred ca merge si cu carne de curcan la fel de bine, nu?

  • 8 comentarii

  • Catalina , 26 aprilie 2019

    Nu a iesit bine, prea multa faina in sos, prea putibe oua in perisoare. Nu e coeecta reteta!

  • cristina , 08 iulie 2010

    nu e corecta deloc aceasta reteta

  • husni , 21 octombrie 2009

    Multumesc ! Mincare f. buna;sosul,putin acrisor,merge bine cu mamaliga,cui ii place. Faceti-o,sper sa va placa !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Nota 10! Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte bun si foarte frumos prezentat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bune, Camelia!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      foarte buna reteta,am sa o incerc.felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Bune tare. Merge bine, emadina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • - 500 g carne de pui (cintarit dupa ce e dezosat)
  • - 100 g orez
  • - cca 100 g ceapa
  • - cam 5 linguri de ulei (pentru prajirea cepii)
  • - cca 200 ml apa
  • - 2 oua
  • - cca 50 g faina
  • - sare
  • piper
  • - 2 catei de usturoi zdrobiti
  • - marar tocat
  • Pentru sos:
  • - 4 - 5 linguri de ulei
  • - cca 70 - 80 g ceapa (taiata foarte marunt)
  • - cca 1,5 l apa
  • - 50 g faina
  • - 300 ml smintina
  • - cam 2 - 3 linguri zeama de lamiie
  • - marar verde sau uscat
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Catalina

Nu a iesit bine, prea multa faina in sos, prea putibe oua in perisoare. Nu e coeecta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza dulce