Ingrediente
Pentru perisoare:, 1kg.carne tocata de manzat(sau porc), 1 ceapa mare rosie tocata marunt, 1/2 lingurita coriandru pisat, coaja rasa de la 1 lamaie, 4-5 catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, Pentru sos:, 500g ciuperci, 6 catei de usturoi pisati, 200ml smantana pentru gatit Milli, 6 linguri vin alb, sare si piper dupa gust, 50 ml ulei de masline, 1 legatura patrunjel proaspat tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
3 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa,usturoiul,coaja de lamaie si condimentele,se framanta bine.Apoi se modeleaza circa 25-30 de perisoare.Se pun perisoarele intr-o tava de aragaz unsa cu ulei si se dau la cuptorul incins la 180gC circa 20 de minute.Intre timp pregatim sosul:
Intr-o tigaie mai mare(wok)se calesc ciupercile in ulei cu usturoiul,sare si piper dupa gust,apoi se adauga vinul si smantana si se las sa fiarba timp de 10 minute.Apoi in acest sos se adauga perisoarele si se mai lasa pe foc timp de 10-15 minute.Cand am oprit focul se adauga patrunjelul proaspat tocat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009
In mod sigur sunt delicioase...