Intr-o cratita, se infierbinta untdelemnul sau alta grasime cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, un minut, se pune un varf de lingurita cu boia sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si, imediat se sting cu apa.Cind clocoteste apa, se pun perisoarele si castravetii, curatati de coaja si taiati in betisoare de 1 cm grosime, sau necuratati, rasi prin razatoare cu gauri mari si scursi bine de zeama pe care o lasa.Se lasa sa fiarba 40-50minute.Cind toate sint fierte, se freaca bine faina cu sucul de rosii care, apoi, se amesteca cu sosul; se lasasa fiarba citeva clocote, ca sa se lege.Se completeaza lichidul, daca a scazut, ca sosul sa cuprinda bine perisoarele si castravetii si sa aiba consistenta unei smintini subtiri.Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se acreste cu zeama de lamiie sau cu citeva picaturi de otet. Pentru aroma, se adauga marar si, facultativ, usturoiul taiat marunt.Daca sosul este prea acru, se adauga o lingurita de zahar.Mincarea se poate servi simpla sau cu piure de cartofi.Smantana se adauga lamasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii