autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Pernite cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
1 pachet foetaj, 400g branza de vaci, 100g telemea, 1 legatura marar, 1 ou, 1 lingura seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza de vaci si omogenizam.
Intindem foetajul, il taiem in patrate maricele pe care le crestam intr-o parte(vezi foto). Punem pe mijlocul fiecaruia, cate o lingura de umplutura, ridicam si acoperim cu partea crestata, apasam pe cele trei laterale, ca aluatul sa se lipeasca si umplutura sa nu curga si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul si cu o pensula ungem patratele. Presaram seminte de mac si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’ la foc mare.
Se servesc calde sau reci, ca atare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim

1 vot    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Mere in halat

Mere in halat

Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara,

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Costandachi , 13 februarie 2014

    foarte bune

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

    Szabo_Ioana, ma bucur ca reteta mea tea inspirat. Spor la preparat si pofta la mancat :)

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

    Reteta asta a venit la tanc ,acum ma gandeam cu ce sa mai umplu aluatul care asteapta cumnitel in frigider :).

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Ce minunatii stii sa faci!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Arata tare bine!! felicitari!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Vin repede repede sa le mai prind calde.... Delicioase pernitele tale !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foetaj
  • 400g branza de vaci
  • 100g telemea
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Szabo_Ioana, ma bucur ca reteta mea tea inspirat. Spor la preparat si pofta la mancat :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
BLAT PENTRU TORT