autor:

Epure Mariana

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pernite dulci de pui

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1 piept de pui,, 1/4 l lapte,, 5 linguri frisca lichida,, 1 punguta mica razatura de cocos,, 1 lingurita mustar dulce,, 1 lingura mare de miere,, 1/4 punga fulgi de porumb aurii,, 1 lingura parmezan,, curry praf,, ulei de palmier,, 4 linguri pesmet,, orez,, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face intai un ''lapte de cocos'' din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos. Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron. In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui. Se lasa asa la rece o jumatate de ora. Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi. Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras. Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea. Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry. Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce. Le tavalim prin pesmet si curry. Prajim in ulei de palmier. Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel. Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide. Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata, o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite dulci de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muşchiuleţ de porc la tavă

Muşchiuleţ de porc la tavă

Se condimentează carnea cu amestec de sare, piper şi boia. Se aranjează, într-o tavă uleiată

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Carnea se spala,se portioneaza si se caleste in ulei incins,dupa ce s-a rumenit se presara putina

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Super bun...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Arata minunat.o sa fac si eu,sigur.Mai putin cu cocosul,nu imi place.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte apetisantă! şi ingenios prezentată! Am s-o prepar şi eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Felicitari! Fara comentarii. Arata super

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui,
  • 1/4 l lapte,
  • 5 linguri frisca lichida,
  • 1 punguta mica razatura de cocos,
  • 1 lingurita mustar dulce,
  • 1 lingura mare de miere,
  • 1/4 punga fulgi de porumb aurii,
  • 1 lingura parmezan,
  • curry praf,
  • ulei de palmier,
  • 4 linguri pesmet,
  • orez,
  • stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    3 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita