autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Pesmet de casa

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
750-800 g felii de paine uscata

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Cand va ramane paine, nu o aruncati, taiati-o felii si uscati-o putin la cuptor ca sa nu mucegaiasca. Veti prepara pesmet de casa mult mai bun si mai ieftin decat cel din comert.
Feliati painea nu prea gros si puneti-o in tava cuptorului. Lasati tava la foc foarte mic 15-20 minute pana devine crocanta, sa nu fie deloc moale la pipait.
Aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare painea, doar sa capete o culoare usor aurie. Puneti totul intr-un lighean si rupeti feliile de paine in bucati mai mici ca sa le puteti macina. Folositi masina de nuci sau masina de tocat carne.
Dupa ce ati macinat pesmetul, puneti-l in borcane si inchideti bine capacul, pentru ca este higroscopic. Il puteti folosi la nenumarate preparate de la snitele si fripturi pana la dulciuri diverse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesmet de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tomate frito în felul meu

Tomate frito în felul meu

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti cornichon in otet

Castraveti cornichon in otet

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele

23 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giulia , 04 noiembrie 2014

    e interesant o saincerc si sunt sigura ca o sa imi iasa am incredere in mine

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 04 septembrie 2013

    Fac de mult asa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Excelenta reteta...Eu nu am mai facut de mult si iti multumesc pentru ca mi-ai amintit...Vreau sa incerc sa fac pesmet din paine neagra si sa-l folosesc doar la anumite preparate .Crezi ca va avea acelasi gust?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      si eu fac pesmet de casa ;am gasit odata pesmet cu mirodenii si acum imi fac separat pentru snitele .

    • Fara foto

      alialexa2006 , 15 mai 2010

      si eu recuperez painea veche....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Si eu prepar pesmetul in casa si chiar este mai bun decat cel cumparat, mai ales daca este din paine de casa...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Cam comunista, reteta asta, mi-a adus aminte de cei 3 R de pe vremuri ! . Sper ca tii la gluma ! Vorbind serios, reteta trebuie neaparat salvata !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bun! Si aveti dreptate...mult mai bun decat cel din comert.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bine,Doina......asa da pesmet.De retinut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • 750-800 g felii de paine uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

giulia

e interesant o saincerc si sunt sigura ca o sa imi iasa am incredere in mine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)