Reteta postata pe: 27 martie 2009
Ingrediente
2 bucati peste (macrou/pangasius), 300 grame brocoli, 300 grame baby carrots, sos de soia, jumatate de pahar de vin alb, 2 catei usturoi, smantana, ulei de masline, piper alb optional se mai pot pune 2 cartofi fierti, un ardei gras rosu
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Sosul de soia cu o lingura de ulei de masline se incing in tigaie la foc mare impreuna cu usturoiul taiat feliute. Pentru un pic de savoare se poate pune si jumatate de lingurita de zahar. Broccoli impreuna cu morcoveii se pun peste si se lasa pana se inmoaie. Eu folosesc brocoli si morcovi congelati de la supermarket. Dupa 10 min se aseaza si pestele impreuna cu jumatate de pahar de vin alb si se acopera. Se mai lasa 10 minute la foc mediu pana cand e patruns si pestele si legumele s-au inmuiat. Se toarna 2-3 linguri de smantana deasupra si se amesteca usor sa nu se sfarame buchetelele de brocoli si pestele. Se mai lasa 2 minute pe foc iar la final se adauga piperul alb.
Atentie la cate sare puneti, deoarece si sosul de soia este foarte sarat.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu brocoli si sos de soia" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate