autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu peste

Peste cu cartofi si ceapa

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
750g crap, curatat, taiat felii si sarat, 2 cepe taiate pestisori, 800g cartofi taiati rondele si prajiti putin sau inabusiti., 300g rosi, 1/2 lamiie, patrunjel verde tocat, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa se rumeneste usor in uleiul incins (sau unt) Se pun feliile de peste, se acopera cu rondele de rosii, se pune putina apa (3-4 linguri), sare si piper. In jur se pun rondelele de cartofi si se stropeste totul cu ulei sau unt. Se acopera cu un capac si se da cam 30 min la cuptor la foc moderat se scoate de la cuptor si se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat deasupra si cu zeama de lamiie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu cartofi si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Putin cam simplu....atatea legume. Dar este in ordine daca tie iti place, eu sunt mai complicat, ca sa zic asa. Stau si ma intreb de ce sunt "adaugat ca prieten"? Nu sunt prea indulgent, dar ma cam pricep.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 750g crap
  • curatat
  • taiat felii si sarat
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 800g cartofi taiati rondele si prajiti putin sau inabusiti.
  • 300g rosi
  • 1/2 lamiie
  • patrunjel verde tocat
  • 4 linguri unt sau 6 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Putin cam simplu....atatea legume. Dar este in ordine daca tie iti place, eu sunt mai complicat, ca sa zic asa. Stau si ma intreb de ce sunt "adaugat ca prieten"? Nu sunt prea indulgent, dar ma cam pricep.

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat