autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu crusta de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, , zeama de la 1/2 de lamaie, , 750 g morcovi, , 2 cepe, , 3 linguri ulei,, un varf de cutit de zahar, , sare, , piper, , 2 mere acrisoare, , 20 g pesmet, , 30 g cascaval ras, , 30 g unt, , 1/2 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala pestele, se zvanta cu un stergar si se stropeste cu zeama de lamaie.
Morcovii, spalati si curatati, se taie in doua pe lung. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga morcovii, zaharul, sarea si piperul si se mai lasa 15 minute sa se inmoaie.
Se incinge cuptorul. Se spala merele (se pot curata de coaja), se taie mai intai in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si apoi se taie felii foarte subtiri.
Se asaza ceapa calita si morcovii intr-o tava (mai adanca), deasupra se pun fileurile de peste sarate si piperate si peste ele feliile de mar, una peste alta (ca tiglele). Se presara cu pesmet, cascaval ras si bucatele de unt.
Se baga la cuptor, se rumenesc 18-20 de minute, iar cand sunt gata se presara patrunjelul verde, tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu crusta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 750 g morcovi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei,
  • un varf de cutit de zahar
  • sare
  • piper
  • 2 mere acrisoare
  • 20 g pesmet
  • 30 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Avat cu rosii