Se spala pestele, se zvanta cu un stergar si se stropeste cu zeama de lamaie.
Morcovii, spalati si curatati, se taie in doua pe lung. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga morcovii, zaharul, sarea si piperul si se mai lasa 15 minute sa se inmoaie.
Se incinge cuptorul. Se spala merele (se pot curata de coaja), se taie mai intai in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si apoi se taie felii foarte subtiri.
Se asaza ceapa calita si morcovii intr-o tava (mai adanca), deasupra se pun fileurile de peste sarate si piperate si peste ele feliile de mar, una peste alta (ca tiglele). Se presara cu pesmet, cascaval ras si bucatele de unt.
Se baga la cuptor, se rumenesc 18-20 de minute, iar cand sunt gata se presara patrunjelul verde, tocat marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii