autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu crusta de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, , zeama de la 1/2 de lamaie, , 750 g morcovi, , 2 cepe, , 3 linguri ulei,, un varf de cutit de zahar, , sare, , piper, , 2 mere acrisoare, , 20 g pesmet, , 30 g cascaval ras, , 30 g unt, , 1/2 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala pestele, se zvanta cu un stergar si se stropeste cu zeama de lamaie.
Morcovii, spalati si curatati, se taie in doua pe lung. Se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in uleiul incins. Se adauga morcovii, zaharul, sarea si piperul si se mai lasa 15 minute sa se inmoaie.
Se incinge cuptorul. Se spala merele (se pot curata de coaja), se taie mai intai in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si apoi se taie felii foarte subtiri.
Se asaza ceapa calita si morcovii intr-o tava (mai adanca), deasupra se pun fileurile de peste sarate si piperate si peste ele feliile de mar, una peste alta (ca tiglele). Se presara cu pesmet, cascaval ras si bucatele de unt.
Se baga la cuptor, se rumenesc 18-20 de minute, iar cand sunt gata se presara patrunjelul verde, tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu crusta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod Alaska cu rosii si fasole galbena

Cod Alaska cu rosii si fasole galbena

Spalam fileurile si le punem intr-o tava de jena. Curatam cepele de arpagic si usturoiul si le punem

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Asez un strat de sare mare, intr-un vas de yena.Peste patul de sare,asez pestele uns cu ulei de masline,

23 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 750 g morcovi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei,
  • un varf de cutit de zahar
  • sare
  • piper
  • 2 mere acrisoare
  • 20 g pesmet
  • 30 g cascaval ras
  • 30 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Ton pe grill Ton pe grill

Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie. Se ung bucățile de

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor