Peste cu diferite piure-uri

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Peste cu diferite piure-uri

Ingrediente

  • 1-2 bucati de peste(crap, caras)
  • 8 felii de bacon
  • 2 rosii de marime potrivita
  • 4 morcovi potriviti(sau 2 mai mari)
  • 2 bucati de pastarnac
  • 300 gr de spanac congelat(la punga)
  • 2 lingurite de hrean
  • unt pentru piure
  • sare,
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia
  • 3-4 lingurite de smantana
  • 6-8 linguri de lapte
  • Preparat pentru 4 portii

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se taie pe burta, se curata in interior, se spala si se portioneaza pestele, punandu-se pe hartie absorbanta in asteptare. Separat se curata, spala si taie in feliute subtiri pastarnacul si morcovii punandu-se la fiert in craticioare diferite in putina apa, se opresc 5-6 feliute de morcov si pastarnac, spanacul se decongezeala si se pune la fiert in putina apa adaugandu-se sare in fiecare craticioara.

Dupa ce s-au fiert legumele se scurge apa se adauga 1-2 cubulete de unt si 2 linguri de lapte la fiecare piureul in parte.

La piureul de spanac se adauga: peste celelalte ingrediente si 1-2 catei de usturoi foarte fin taiati, se amesteca bine, nu trebuie sa fie apos.

La piureul de pastarnac, peste ingredientele de baza se adauga 2 lingurite de hrean si ½ lingurita de boia, se amesteca bine.

La piureul de morcov peste ingredientele mai sus mentionate se pune ½ lingurita de piper se amesteca si la fel ca piureul de spanac trebuie sa nu fie apos.

Se incinge grill-ul, se pregateste pestele se cresteaza pe ambele parti, dupa care se aseaza o felie de bacon peste si se pune pe grill, dupa 5-7 minute se-ntoarce pe cealalta parte pentru a continua frigerea(putem pune bacon pe o singura parte sau pe ambele parti).

Separat pregatim mujdeiul de usturoi, pisam bine usturoiul cu sare, dupa care adaugam ulei continuand amestecarea iar aproape de sfarsit se adauga smantana.

Se pot face cipsuri din morcov si pastarnac care se prajesc in ulei si pentru un design mai interesant se poate presara boia sau piper pe farfurie, se va servi pestele cu combinatia de piureuri si pasta de usturoi ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor