autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Peste cu diferite piure-uri

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
1-2 bucati de peste(crap, caras), 8 felii de bacon, 2 rosii de marime potrivita, 4 morcovi potriviti(sau 2 mai mari), 2 bucati de pastarnac, 300 gr de spanac congelat(la punga), 2 lingurite de hrean, unt pentru piure, sare,, ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia, 3-4 lingurite de smantana, 6-8 linguri de lapte, , Preparat pentru 4 portii

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se taie pe burta, se curata in interior, se spala si se portioneaza pestele, punandu-se pe hartie absorbanta in asteptare. Separat se curata, spala si taie in feliute subtiri pastarnacul si morcovii punandu-se la fiert in craticioare diferite in putina apa, se opresc 5-6 feliute de morcov si pastarnac, spanacul se decongezeala si se pune la fiert in putina apa adaugandu-se sare in fiecare craticioara.

Dupa ce s-au fiert legumele se scurge apa se adauga 1-2 cubulete de unt si 2 linguri de lapte la fiecare piureul in parte.

La piureul de spanac se adauga: peste celelalte ingrediente si 1-2 catei de usturoi foarte fin taiati, se amesteca bine, nu trebuie sa fie apos.

La piureul de pastarnac, peste ingredientele de baza se adauga 2 lingurite de hrean si ½ lingurita de boia, se amesteca bine.

La piureul de morcov peste ingredientele mai sus mentionate se pune ½ lingurita de piper se amesteca si la fel ca piureul de spanac trebuie sa nu fie apos.

Se incinge grill-ul, se pregateste pestele se cresteaza pe ambele parti, dupa care se aseaza o felie de bacon peste si se pune pe grill, dupa 5-7 minute se-ntoarce pe cealalta parte pentru a continua frigerea(putem pune bacon pe o singura parte sau pe ambele parti).

Separat pregatim mujdeiul de usturoi, pisam bine usturoiul cu sare, dupa care adaugam ulei continuand amestecarea iar aproape de sfarsit se adauga smantana.

Se pot face cipsuri din morcov si pastarnac care se prajesc in ulei si pentru un design mai interesant se poate presara boia sau piper pe farfurie, se va servi pestele cu combinatia de piureuri si pasta de usturoi ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu diferite piure-uri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu masline

Peste la cuptor cu masline

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Se fierbe orezul dupa ce l-am spalat bine, dupa indicatiile de pe punga.La acest orez am adaugat

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Bun si sanatos!

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Binenteles ca trebuia sa gasesc un comentariu de bine, era imposibil ca domnul michael sa nu caute ce retete noi am mai atasat. Referitor la reteta era la mintea cocosului, 1-2 bucati de peste intreg, poate intelegeti sau doriti mura in gura reteta? este mai mult decat evident ca daca nu gaseati nod in papura trebuie sa il fabrici, penibil. Referitor la grill este sinonim cu gratar, pot folosi ce cuvant doresc si nu trebuie sa va cer voie, daca imi aduc aminte nu scrie pe site sa nu uzitam cuvintele pe care le dorim, le impuneti dumneavoastra? ar trebui sa va cer voie?? nu prea cred, atata timp cat moderatorii au permis retetei sa intre asa, nu cred ca ar trebui sa va dati mai destept decat dansii si decat mine. Referitor la piure-uri se poate spune corect si cum am spus eu, se poate spune si "trei forme de piure", "piure de trei feluri din: spanac, pastarnac si morcovi" sau "piure din urmatoarele legume". Ati mai atasat ceva retete??

  • Fara foto

    Michael , 07 iulie 2010

    La ingrediente sunt necesare 1-2 bucati de peste iar la modul de preparare e vorba de un peste intreg. Ar fi nevoie de mai multa precizie in exprimare! A-propos, pentru "grill-ul" avem si un cuvant romanesc, "gratarul"! Ca sa nu mai amintim de "piure-uri", care nici in DEX nu exista.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1-2 bucati de peste(crap
  • caras)
  • 8 felii de bacon
  • 2 rosii de marime potrivita
  • 4 morcovi potriviti(sau 2 mai mari)
  • 2 bucati de pastarnac
  • 300 gr de spanac congelat(la punga)
  • 2 lingurite de hrean
  • unt pentru piure
  • sare,
  • ½ lingurita de piper
  • ½ lingurita de boia
  • 3-4 lingurite de smantana
  • 6-8 linguri de lapte
  • Preparat pentru 4 portii

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

vera (Chef de cuisine)

Bun si sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Scrumbie aromata, pe gratar