autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

Peste cu dovlecei

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2006

Ingrediente
(2portii):300gr. dovlecei, taiati felii, 2linguri ulei de masline, 1 albus ,usor batut, 2linguri faina, un varf cutit de piper rosu, 2linguri patrunjel verde tocat,2 fileuri de cod, de circa 150gr. fiecare, zeamade la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se oparesc ile de dovlecel in apa clocotita timp de 2 min. si apoi se scurg de apa. Se stropesc cu 1lingura ulei de masline si apoi se amesteca cu albusul, pana ce acesta se distribuie uniform pe toate feliile.

Se aseaza feliile de dovlecel intr-o tava de Jena , unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de min., pana se patrund si se rumenesc.

Se amesteca faina, piperul rosu si patrunjelul si se tapeteaza cu ele fileurile de peste. Se amesteca uleiul ramas cu zeama de lamaie si se unge pestele cu acest amestec.

Se aseaza fileurile de peste peste dovlecel si se da la cuptor pentru 10min. pana cand pestele se patrunde si crusta se rumeneste. Preparatul se serveste cu sos de iaurt si usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

Dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se fierbe putin in apa cu sare. Se scurge de apa,

6 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Icre de casa

Icre de casa

Se pun icrele in apa la desarat pentru aproximativ 30 minute dupa care se scurg si se pun intr-un

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • (2portii):300gr. dovlecei
  • taiati felii
  • 2linguri ulei de masline
  • 1 albus ,usor batut
  • 2linguri faina
  • un varf cutit de piper rosu
  • 2linguri patrunjel verde tocat,2 fileuri de cod
  • de circa 150gr. fiecare
  • zeamade la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de salau cu paste barilla