autor:

Dachman Laura

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Peste cu ghimbir si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr, •3-4 linguri ulei de nuci, •2 lingurite ghimbir macinat, •2 lingurite condiment pentru peste, •200 ml apa, •70 gr zahar brun, •2 linguri seminte de susan, •2 lingurite ulei de nuci, •sucul si coaja rasa de la o lamaie, •frunze de patrunjel, pentru ornate, •rondele de ardei iute, pentru ornate, •orez fiert, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa.
2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
3. Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte.
4. Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul.
5. Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ghimbir si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    5 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 30 noiembrie 2009

    Votat, salvat si...................felicitat.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Foarte interesanta reteta,te-am votat si am luat si reteta,eu sunt o mare iubitoare de peste.Felicitari.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Interesanta reteta si un final...apetisant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super, cred ca e foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba)
  • circa 750 gr
  • •3-4 linguri ulei de nuci
  • •2 lingurite ghimbir macinat
  • •2 lingurite condiment pentru peste
  • •200 ml apa
  • •70 gr zahar brun
  • •2 linguri seminte de susan
  • •2 lingurite ulei de nuci
  • •sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • •frunze de patrunjel
  • pentru ornate
  • •rondele de ardei iute
  • pentru ornate
  • •orez fiert
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

maria mihalache

Votat, salvat si...................felicitat.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor