autor:

Asia Cafe
Alte sfaturi culinare
  • Creveti cu curry

    Iata o reteta simpla, care se prepara rapid, gustoasa si plina de aroma. Este un preparat popular in Vietnam si se prepara nu doar acasa, ci si in restaurante si, mai ales, la zecile de mii de tarabe care ofera mancare delicioasa, preparata

    4 comentarii

  • Asia Cafe

    Clatite cu ceapa verde si pui

    Aceste clatite se aseamana destul de mult cu cele care se prepara si la noi. Sunt destul de versatile, caci se pot servi cu diverse umpluturi si dip-uri.

    4 comentarii

  • Asia Cafe

    Salata de creveti cu alune caju

    Am avut chef de ceva usor si rapid si am ajuns astfel la aceasta reteta foarte simpla, in stil chinezesc, dar care “bate” putintel si spre bucataria europeana, caci foloseste ca dressing un fel de... vinegreta, preparata insa cu

    3 comentarii

  • Asia Cafe

    Ananas cu sirop si iaurt

    Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta (lamaie verde), ananas, zahar de palmier. Preparatul este usor si racoritor in acelasi timp, cu un gust dulce-acrisor, delicios.

    3 comentarii

  • Asia Cafe

    Yakitori, frigarui japoneze

    Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele de carne, sau organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sare si suc de lamaie, sau cu sos preparat din sake, mirin

    5 comentarii

  • Asia Cafe

    Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

    Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. 

    2 comentarii

  • Asia Cafe

    Sorbet de kiwi cu ghimbir

    Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.

    5 comentarii

  • Asia Cafe

    Bun Cha

    Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, fiind mandria bucatariei din Hanoi. Se serveste impreuna cu sosul “nuoc cham”, cel mai popular sos din Vietnam, folosit practic alaturi de orice fel de mancare. Bun

    3 comentarii

  • Asia Cafe

    Curry de creveti cu marar

    Poate ati observat ca in retetele postate pana acum, verdeata cu care asiaticii orneaza preparatele este coriandrul. De data aceasta va propun o reteta laotiana, care foloseste o verdeata care ne este mult mai familiara: mararul.Mararul,

    9 comentarii

  • Asia Cafe

    Curry de pui cu cardamom

    Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, cel mai scump. Reteta de fata este originara din Mumbai, si a fost adusa acolo de emigrantii pakistanezi care s-au stabilit in zona,

    9 comentarii

  • Asia Cafe

    Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

    Reteta este deosebit de aromata, iar cei care iubesc gustul un piculet iute vor fi incantati. Cei care sunt prudenti cu preparatele picante pot renunta la boiaua iute si/sau la ardeiul iute.

    10 comentarii

  • Asia Cafe

    Orez cu naut

    Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. Aici este combinat cu orez, care contine carbohidrati cu amidon. In India, unde majoritatea populatiei este vegetariana, combinatia

    15 comentarii

  • Asia Cafe

    Picnic lângă Angkor Wat

    Uluitoarea Cambodgie - partea 3 Răspândirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar călătorind între ele cu un mijloc de locomoţie. Cel mai obişnuit este tuk-tuk-ul, o motocicleta care trage după ea un fel

    4 comentarii

  • Asia Cafe

    Peste cu ghimbir si sos caramel

    Reteta are un gust si o aroma specifica, date de combinatia dintre siropul caramel, ghimbir si susan. Bucatarie: vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate: 4 portii Durata: 40 minute Categorie: fel principal / peste

    22 comentarii

  • Asia Cafe

    Creveti crocanti cu sos picant

    Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida, care se face aproape batand din palme daca aveti la indemana orezul deja fiert. Este usoara, incitant de gustoasa, foarte buna pentru un pranz usor si bine echilibrat.

    12 comentarii

  • Asia Cafe

    Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

    Una dintre retetele preparate la restaurantul “Ginger” este cea de Peste tilapic cu curry si taitei de celofan. Amestecul curry (despre care am discuta si în aceasta rubrica) este pe piata de ani buni, fabricat de diversi producatori

    12 comentarii

  • Asia Cafe

    Aromele perfecte ale lui Radu Popovici

    Ca Radu Popovici este pasionat de bucataria asiatica nu ar trebui sa mai fie o surpriza pentru noi. Doar ca, de la a spune ca stii sa gatesti pana la a dovedi ca poti sa gatesti, este cale lunga, iar bucataria asiatica nu este deloc

    7 comentarii

  • Asia Cafe

    Nasi Goreng

    In indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in multe variante, iar cea de fata este cea mai populara

    15 comentarii

  • Asia Cafe

    Pui Tandoori

    Este una dintre retetele care au facut vestita bucataria indiana si este gatita in toate restaurentele indiene din Europa. Gustul ei este complex, cu o usoara nuanta picanta, iar aroma este foarte bogata. Arata spectaculos, fiind un

    19 comentarii

  • Asia Cafe

    Creveti cu ananas

    Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor si doar un piculet picant.

    14 comentarii

  • Asia Cafe

    Salata rece de creveti

    Bucatarie: chinezeasca Dificultate: usor Cantitate: 4 portii Timp de preparare: 20 minute Timp de gatit: 0

    9 comentarii

  • Asia Cafe

    Salata picanta cu pui si morcovi

    Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez fiert ramas din ziua anterioara, trebuind doar sa fie incalzit putin la microunde cand se serveste salata. Cei care sunt mai prudenti cu

    18 comentarii

  • Asia Cafe

    Creveti cu portocale

    Crevetii cruzi se gasesc rar pe piata si sunt foarte scumpi, de aceea in reteta se pot inlocui cu creveti prefierti (cei de culoare roz), mai usor de gasit si mai ieftini. Daca veti folosi creveti cruzi, mariti timpul de prajire cu

    9 comentarii

  • Asia Cafe

    Supa de pui cu ou

    Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat, omiteti sarea dintre ingrediente, caci cubuletele sunt deja sarate.

    10 comentarii

  • Asia Cafe

    Aripioare de pui marinate

    Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se mareste timpul cat stau in cuptor, caci bucatile sunt mai mari si mai groase.

    9 comentarii

  • Asia Cafe

    Banane cu nuca de cocos si sos caramel

    Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. Reteta se prepara rapid si place atat copiilor, cat si adultilor.

    29 comentarii

  • Asia Cafe

    Uluitoarea Cambodgie - partea 2

    Ton Le Sap Ton Le Sap este una dintre modalităţile prin care natura ne arată cât suntem de mici. Cu o suprafaţă de 2.500 de kmp în sezonul uscat, în timpul sezonului ploios ajunge 12.500 kmp, adică 7% din suprafaţa

    7 comentarii

  • Asia Cafe

    Frigarui de pui cu sos picant

    Sosul picant-acrisor din aceasta reteta, numit “tik marij”, este unul dintre sosurile  de baza ale bucatariei cambodgiene. Reteta este usor de preparat, toate ingredientele gasindu-se pe piata noastra.

    19 comentarii

  • Asia Cafe

    Uluitoarea Cambodgie - partea 1

    Khmer and proud of it! La Bangkok, cand aduceam vorba despre bucataria Cambodgiei, mi se raspundea: “Cambodgia nu are bucatarie!” Raspunsul includea un pic de sarcasm si un evident aer de superioritate. Thailanda are o bucatarie

    15 comentarii

  • Asia Cafe

    Omletă chinezeasca

    Este o mâncare pe care o veţi găsi, în diferite variante, aproape în orice restaurant chinezesc, indiferent de distanţa faţă de patria mamă. Combină vegetale proaspete cu bucăţi de carne de pui şi este o cale excelentă

    18 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.