Iata o reteta simpla, care se prepara rapid, gustoasa si plina de aroma. Este un preparat popular in Vietnam si se prepara nu doar acasa, ci si in restaurante si, mai ales, la zecile de mii de tarabe care ofera mancare delicioasa, preparata direct pe strada, in fata clientilor.
Bucatarie: vietnameza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute plus marinare
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
16 creveti, decorticati si curatati
1 lingurita de amestec curry
un praf de sare
un praf de piper alb, macinat
2 lingurite de suc de lamaie
1 catel de usturoi, dat prin razatoare
1 lingurita de ghimbir proaspat, dat prin razatoare
1/2 lingurita de zahar brun
1 ceapa verde, taiata bucatele pe diagonala
150 g taitei de orez fierti, pentru servit
Instructiuni:
Se combina intr-un castron sucul de lamaie cu ulei de alune, curry, sare, piper alb, usturoi, ghimbir si zahar, pana ce solidele se dizolva. Se adauga crevetii, se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat 15 minute.
Se incinge un wok, sau tigaie. Se adauga crevetii cu marinada cu tot si se prajesc 3-4 minute, pana ce sunt facuti si capata culoare roz-portocalie.
Se adauga ceapa verde si se amesteca rapid, cateva secunde. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie calda.
Intre timp, se incinge apa intr-o cratita si se adauga taiteii impreuna cu 2 lingurite de sare. Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine.
Se servesc crevetii alaturi de taitei, ornati cu frunze proaspete de patrunjel.
Sfaturi:
In acelasi mod se poate gati si carnea de pui, porc si peste, mai ales fileurile (fara piele) cu carne alba. Crevetii sunt insa mai colorati si arata mai spectaculos.
Decongelati crevetii lent, in frigider, mpeste noapte. Abia apoi scoteti-i din frigider, la temperatura camerei. Dezghetul lent pastreaza intacta textura carnii.
Nu gatiti crevetii mai mult de 4-5 minute, caci au tendinta de a se intari. Imediat ce culoarea lor vireaza catre roz-portocaliu, pot fi considerati facuti si buni pentru consum.
Folositi taitei de orez asiatici. Acestia se inmoaie doar cateva minute in apa fierbinte, dupa care se scurg. respectati indicatiile de pe ambalaj.
Descoperiti mai multe retete din bucataria asiatica pe blogul "Retetele lui Radu".
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii