Creveti cu curry

Iata o reteta simpla, care se prepara rapid, gustoasa si plina de aroma. Este un preparat popular in Vietnam si se prepara nu doar acasa, ci si in restaurante si, mai ales, la zecile de mii de tarabe care ofera mancare delicioasa, preparata direct pe strada, in fata clientilor.

Creveti cu curry

Bucatarie: vietnameza

Dificultate: usor

Cantitate: 2 portii

Timp de preparare: 10 minute plus marinare

Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

16 creveti, decorticati si curatati

1 lingurita de amestec curry

un praf de sare

un praf de piper alb, macinat

2 lingurite de suc de lamaie

1 catel de usturoi, dat prin razatoare

1 lingurita de ghimbir proaspat, dat prin razatoare

1/2 lingurita de zahar brun

1 ceapa verde, taiata bucatele pe diagonala

150 g taitei de orez fierti, pentru servit

Instructiuni:

Se combina intr-un castron sucul de lamaie cu ulei de alune, curry, sare, piper alb, usturoi, ghimbir si zahar, pana ce solidele se dizolva. Se adauga crevetii, se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat 15 minute.

Se incinge un wok, sau tigaie. Se adauga crevetii cu marinada cu tot si se prajesc 3-4 minute, pana ce sunt facuti si capata culoare roz-portocalie.

Se adauga ceapa verde si se amesteca rapid, cateva secunde. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie calda.

Intre timp, se incinge apa intr-o cratita si se adauga taiteii impreuna cu 2 lingurite de sare. Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine.

Se servesc crevetii alaturi de taitei, ornati cu frunze proaspete de patrunjel.

Sfaturi:

In acelasi mod se poate gati si carnea de pui, porc si peste, mai ales fileurile (fara piele) cu carne alba. Crevetii sunt insa mai colorati si arata mai spectaculos.

Decongelati crevetii lent, in frigider, mpeste noapte. Abia apoi scoteti-i din frigider, la temperatura camerei. Dezghetul lent pastreaza intacta textura carnii.

Nu gatiti crevetii mai mult de 4-5 minute, caci au tendinta de a se intari. Imediat ce culoarea lor vireaza catre roz-portocaliu, pot fi considerati facuti si buni pentru consum.

Folositi taitei de orez asiatici. Acestia se inmoaie doar cateva minute in apa fierbinte, dupa care se scurg. respectati indicatiile de pe ambalaj.

Descoperiti mai multe retete din bucataria asiatica pe blogul "Retetele lui Radu".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise