Una dintre retetele preparate la restaurantul “Ginger” este cea de Peste tilapic cu curry si taitei de celofan. Amestecul curry (despre care am discuta si în aceasta rubrica) este pe piata de ani buni, fabricat de diversi producatori si, ca atare, are diverse culori, arome predominante si niveluri de condimentare.


Am folosit o varianta de curry chinezeasca, adica un curry mai bland ca gust, mai mult aromat decat picant, de o culoare galben-aurie, datorata curcumei, unul dintre ingredientele ce intra în componenta sa.


Bucatarie: chinezeasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 5 minute plus marinare

Timp de gatit: 10 minute plus temperare


Ingrediente:

4 fileuri de peste cu carne alba, circa 800 g in total

3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)

1 lingurita de ghimbir proaspat, ras

2 catei de usturoi, dati pe razatoarei

2 lingurite de suc de lamaie

2 lingurite de zahar

1 lingura de amestec curry

1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat

sare

1 ardei iute rosu, pisat, pentru servit (sau pasta de ardei iute) - optional

ceapa verde taiata bucatele pe diagonala, ca ornament

sare

250 g taitei de celofan

1 lingurita de praf de curcuma


Instructiuni:

Se marineaza (acoperit, in frigider) pestele 30 de minute in amestecul obtinut prin combinarea de ghimbir, usturoi, suc de lamaie, zahar, curry, piper negru, sare si jumatate din ulei.


Se scoate pestele, se tine la temperatura camerei 15 minute, apoi se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajeste la foc mic-mediu, timp de 2-3 minute pe fiecare parte.


Intre timp se prepara taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat se inmoaie, se taie cu foarfecele de bucatarie, direct in oala, la dimensiuni mai mici. Se scurg bine, apoi se prajesc rapid in putin ulei, impreuna cu sare, piper si curcuma.


Se serveste pestele pe un pat de taitei, ornat cu ceapa verde si ardei iute rosu.


Sfaturi:


Taiteii de celofan sunt taitei asiatici, preparati din amidon (obtinut din fasole mung, cartofi, cassava etc.) si, cand sunt gatiti, se fac aproape transparenti, de unde si numele. Se vand uscati si, ca sa fie gatiti, trebuie fierti, sau înmuiati în apa clocotita.


Se gasesc în magazinele de produse chinezesti, sau naturiste (Dragonul Rosu 1 si 2, magazinul de la intersectia Colentina cu Sportului, magazinul Ki Life de la Piata Amzei).


Daca nu gasiti taitei de celofan, puteti folosi taitei de orez, care se gasesc în toate supermarketurile.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    marita28 (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    O reteta interesanta

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Doare ce vad poza si incep sa salivez de pofta.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Felicitari pentru reteta !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Felicitari pentr reteta!

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    @cristina: Taiteii de celofan sunt preparati din amidon obtinut din fasole soia (sau fasole mung, sau cartofi etc.) si, odata gatiti, se fac translucizi, ca si cum ar fi de... celofan. In retea sunt translucizi, dar galbeni la culoare din cauza prafului de curcuma. Taiteii din orez sunt un alt produs.

  • Fara foto

    cristina, 16 decembrie 2009

    Felicitari! Am o intrebare: de ce ii numiti "taitei de celofan"? Unde stau eu li se spun taitei din orez, pentru ca sunt facuti din orez.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O reteta super-delicioasa, felicitari.

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Eleganta si rafinament culinar!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    La inaltime, ca de fiecare data, felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    O reteta foarte buna, dar si foarte gustoasa.Felicitari domnule Radu Popovici.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Minunata reteta! Gasim taitei de celofan (avem,de fapt), astept reteta. Mama s-a oferit sa-mi prepare o varianta. Multumim!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumim pentru acest articol si pentru aceasta reteta minunata.