Frigarui de pui cu sos picant

Sosul picant-acrisor din aceasta reteta, numit “tik marij”, este unul dintre sosurile  de baza ale bucatariei cambodgiene. Reteta este usor de preparat, toate ingredientele gasindu-se pe piata noastra.

Frigarui de pui cu sos picant

Bucatarie: cambodgiana

Dificultate: usor

Timp de preparare: 1 ora 30 minute

Timp de gatit: 12 minute

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

1 lingurita de piper negru, macinat grosier

3 limete, coaja rasa si sucul de la

4 catei de usturoi, tocati marunt

1 ceapa rosie, tocata marunt

4 linguri de sos de soia

2 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun, sau miere)

1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat bucatele (circa 400 g in total)

1 lingurita de piper negru, fin macinat

1/2 lingurita de sare

orez fiert, pentru servit

frigari de bambus

Instructiuni:

Daca frigaruile se vor gati pe gratar cu carbuni, este mai prudent sa se inmoaie frigarile in apa rece cat timp se marineaza carnea, ca sa nu ia foc pe gratar.

Se prepara marinada pisand intr-o piua (sau procesandu-le cu un blender) piperul macinat grosier, coaja rasa de la 1 limeta, usturoiul si ceapa, pana se obtine o pasta omogena. Se transfera pasta intr-un castron, se adauga sucul de la 1 limeta, sosul de soia si jumatate din zahar si se amesteca bine cu o lingurita, pana se dizolva zaharul. Se adauga cubuletele de carne, se amesteca si se acopera castronul cu film alimentar. Se lasa carnea la marinat minim 1 ora, in frigider.

Se infig in frigari cubuletele de carne.

Se incinge gratarul cu carbuni, sau un gratar de fonta, pe aragaz, sau chiar grill-ul cuptorului, daca aveti asa ceva. Se unge gratarul cu putin ulei, sau, daca folositi grill-ul cuptorului, se captuseste o tava cu folie de aluminiu. Se asaza frigaruile pe tava.

Se frige carnea pe gratar, sau sub grill-ul cuptorului, timp de 10-12 minute, intorcand-o de cateva ori si ungand-o de fiecare data cu marinada ramasa in castron, pana cand este rumenita dupa preferinta dvs.

Intre timp, se prepara sosul tik marij amestecand intr-un castronel restul de suc de limeta si de zahar cu piperul fin macinat. Se presara deasupra sosului restul de coaja rasa de limeta. Se servesc frigaruile cu orez fiert, alaturi de sosul tik marij.

Daca doriti, puteti servi frigaruile si cu paine (preferabil bagheta frantuzeasca), cartofi prajiti, sau natur, sau legume gratinate (rosii, ardei grasi, rondele de vanata, ceapa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise