Frigarui de pui cu sos picant

Sosul picant-acrisor din aceasta reteta, numit “tik marij”, este unul dintre sosurile  de baza ale bucatariei cambodgiene. Reteta este usor de preparat, toate ingredientele gasindu-se pe piata noastra.

Frigarui de pui cu sos picant

Bucatarie: cambodgiana

Dificultate: usor

Timp de preparare: 1 ora 30 minute

Timp de gatit: 12 minute

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

1 lingurita de piper negru, macinat grosier

3 limete, coaja rasa si sucul de la

4 catei de usturoi, tocati marunt

1 ceapa rosie, tocata marunt

4 linguri de sos de soia

2 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun, sau miere)

1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat bucatele (circa 400 g in total)

1 lingurita de piper negru, fin macinat

1/2 lingurita de sare

orez fiert, pentru servit

frigari de bambus

Instructiuni:

Daca frigaruile se vor gati pe gratar cu carbuni, este mai prudent sa se inmoaie frigarile in apa rece cat timp se marineaza carnea, ca sa nu ia foc pe gratar.

Se prepara marinada pisand intr-o piua (sau procesandu-le cu un blender) piperul macinat grosier, coaja rasa de la 1 limeta, usturoiul si ceapa, pana se obtine o pasta omogena. Se transfera pasta intr-un castron, se adauga sucul de la 1 limeta, sosul de soia si jumatate din zahar si se amesteca bine cu o lingurita, pana se dizolva zaharul. Se adauga cubuletele de carne, se amesteca si se acopera castronul cu film alimentar. Se lasa carnea la marinat minim 1 ora, in frigider.

Se infig in frigari cubuletele de carne.

Se incinge gratarul cu carbuni, sau un gratar de fonta, pe aragaz, sau chiar grill-ul cuptorului, daca aveti asa ceva. Se unge gratarul cu putin ulei, sau, daca folositi grill-ul cuptorului, se captuseste o tava cu folie de aluminiu. Se asaza frigaruile pe tava.

Se frige carnea pe gratar, sau sub grill-ul cuptorului, timp de 10-12 minute, intorcand-o de cateva ori si ungand-o de fiecare data cu marinada ramasa in castron, pana cand este rumenita dupa preferinta dvs.

Intre timp, se prepara sosul tik marij amestecand intr-un castronel restul de suc de limeta si de zahar cu piperul fin macinat. Se presara deasupra sosului restul de coaja rasa de limeta. Se servesc frigaruile cu orez fiert, alaturi de sosul tik marij.

Daca doriti, puteti servi frigaruile si cu paine (preferabil bagheta frantuzeasca), cartofi prajiti, sau natur, sau legume gratinate (rosii, ardei grasi, rondele de vanata, ceapa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise