Aceste clatite se aseamana destul de mult cu cele care se prepara si la noi. Sunt destul de versatile, caci se pot servi cu diverse umpluturi si dip-uri.
Bucatarie: chineza
Dificultae: mediu
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare:10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
5 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
2 cepe verzi, tocate marunt
2 oua
2 galbenusuri de ou
200 g faina
1 lingurita de sare
300 ml lapte
100 ml apa gazoasa, sifon, sau apa
6 linguri sos de soia
2 linguri de suc de lamaie
1 lingurita de ulei brun de susan
200 g piept de pui, taiat cubulete mici
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete mici
1/2 ardei gras portocaliu sau galben, curatat de seminte si taiat cubulete mici
1/2 castravete, taiat cubulete mici
30 g alune caju, crude
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel)

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron carnea cu jumatate din sosul de soia si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa la marinat pana se prepara clatitele.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste la foc mic ceapa verde, pana se inmoaie. Se da deoparte.
Se prepara dip-ul amestecand intr-un castronel 3 linguri de sos de soia cu 1 lingura de suc de lamaie, ulei de susan si zahar brun. Se acopera castronelul cat timp se gatesc clatitele, ca aromele sa aiba timp sa se dezvolte si sa se amestece.

Se bat ouale impreuna cu galbenusurile si se pun deoparte. Se cern faina si sarea intr-un castron mare si se amesteca cu ouale batute, folosind un tel in forma de para.
Se adauga treptat laptele si apa, batand continuu cu telul, pana ce aluatul este omogen si cremos. Se adauga si 3 linguri de ulei si se continua amestecarea cateva minute. In final se adauga ceapa verde, cu ulei cu tot.

Se toarna 1 polonic de aluat (circa 4-5 linguri) intr-o tigaie neaderenta si se gateste 2-3 minute la foc mic-mediu, pana ce se incheaga, dar nu apuca sa se rumeneasca. Clatita nu se intoarce. Dupa 2-3 minute, se scutura energic tigaia. daca clatita se misca liber in tigaie, inseamna ca ste facuta. Se inclina tigaia (cel mai bine se foloseste o tigaie de clatite, cu margini curbate si nu prea adanca) si se lasa clatita sa alunece pe o farfurie mare, plata.

Se incinge lingura de ulei ramasa si se prajeste carnea rapid, la foc iute, cu marinada cu tot, timp de 2 minute.
Se adauga apoi ardeii grasi si castravetele si se continua 2 minute. Se amesteca frecvent.
Se adauga alunele caju si frunzele de coriandru si se continua alte 2 minute. Se amesteca bine si se ia tigaia de pe foc.
Se intinde 1 clatita pe o farfurie mare si plata. Se pun pe clatita 3 linguri se mixtura de carne si se ruleaza. Se taie fiecare clatita in doua, pe diagonala. Se servesc cate 2 clatite, stropite cu sos.

Sfaturi:
Sos de soia, ulei de arahide, ulei brun de susan, alune caju si coriandru se gasesc in supermarketurile mari.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Corina Valea, 04 septembrie 2014

    Arata super

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Interesanta reteta...Meria incercata...

  • Fara foto

    Roxana (Bucatar) , 15 decembrie 2011

    Delicios! Am incercat si reteta aceasta si este minunata ! Sunt o mare admiratoare a mancarurilor chinezesti! zilnic prepar cate o astfel de mancare,pentru ca am foarte multe carti si imi place. Va rog a-ti putea sa-mi spuneti,daca stiti:cum se prepara acele clatite foarte subtiri si fierte la abur??? Multumesc anticipat. Toate cele bune!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    Interesant articolul. Felicitari pentru reteta!