Creveti cu ananas

Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor si doar un piculet picant.

Creveti cu ananas

Bucatarie: malaeziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatit: 20 de minute

Ingrediente:

1 ceapa mare, tocata marunt

4 catei de usturoi, dati prin razatoare

2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 ardei iute rosu, taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat subtire

1 lingurita de seminte de chimen, macinate

1 lingurita de piper alb, macinat

1 lingurita de curcuma, pudra

2 lingurite de boabe de coriandru, macinate

200 ml bulion de legume

2 linguri de sos de peste

1 lingura de zahar brun

400 ml lapte de cocos

500 g creveti cruzi, sau prefierti, decorticati

250 g miez de ananas proaspat (sau din cutie), curatat si tocat

200 g muguri de fasole mung, bine scursi

6 fire de ceapa verde, taiate bucatele pe diagonala

frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru decor

Instructiuni:

Se curata ananasul (daca se foloseste fruct proaspat) si se taie cubulete. Daca se foloseste fruct conservat, se scurg bine bucatelele (in acest caz, ananasul fiind deja indulcit, se reduce la jumatate cantitatea de zahar).

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, neaderenta, si se prajesc ceapa, ghimbirul si usturoiul timp de 5 minute, sau pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Se amesteca frecvent, pentru ca mixtura sa nu se lipeasca.

Se adauga in tigaie ardeiul iute, curcuma, coriandrul, chimenul si piperul alb, dupa care se amesteca bine.

Se toarna imediat bulionul si se adauga sosul de peste, zaharul si laptele de cocos. Se amesteca bine. Se acopera wok-ul si se lasa sa fiarba incet, 10 minute.

Se adauga crevetii in tigaie si se fierb foarte incet, fara capac, timp de 3-4 minute, sau pana cand din gri-albastrui se fac roz. Daca sunt prefierti, doar se incing rapid 1 minut.

Se adauga ananasul, mugurii de fasole si ceapa verde. Se gatesc 1 minut, cat sa se incinga ananasul. Se servesc crevetii ornati cu frunze proaspete de coriandru.

Sfaturi:

Lapte de cocos, sos de peste, muguri de fasole si ghimbir se gasesc in supermarketuri. Eu gasesc mereu la Cora, Mega Image, Carrefour.

Curcuma se gaseste de cumparat la macelariile arabesti, si are rolul de a da o culoare aurie ingredientelor. Se poate inlocui cu praf de sofran, 1/3 sau 1/4 lingurita, dar sofranul este mai scump.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise