Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor si doar un piculet picant.
Bucatarie: malaeziana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 20 de minute

Ingrediente:
1 ceapa mare, tocata marunt
4 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 ardei iute rosu, taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat subtire
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de piper alb, macinat
1 lingurita de curcuma, pudra
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
200 ml bulion de legume
2 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar brun
400 ml lapte de cocos
500 g creveti cruzi, sau prefierti, decorticati
250 g miez de ananas proaspat (sau din cutie), curatat si tocat
200 g muguri de fasole mung, bine scursi
6 fire de ceapa verde, taiate bucatele pe diagonala
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru decor

Instructiuni:
Se curata ananasul (daca se foloseste fruct proaspat) si se taie cubulete. Daca se foloseste fruct conservat, se scurg bine bucatelele (in acest caz, ananasul fiind deja indulcit, se reduce la jumatate cantitatea de zahar).

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, neaderenta, si se prajesc ceapa, ghimbirul si usturoiul timp de 5 minute, sau pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Se amesteca frecvent, pentru ca mixtura sa nu se lipeasca.
Se adauga in tigaie ardeiul iute, curcuma, coriandrul, chimenul si piperul alb, dupa care se amesteca bine.

Se toarna imediat bulionul si se adauga sosul de peste, zaharul si laptele de cocos. Se amesteca bine. Se acopera wok-ul si se lasa sa fiarba incet, 10 minute.
Se adauga crevetii in tigaie si se fierb foarte incet, fara capac, timp de 3-4 minute, sau pana cand din gri-albastrui se fac roz. Daca sunt prefierti, doar se incing rapid 1 minut.

Se adauga ananasul, mugurii de fasole si ceapa verde. Se gatesc 1 minut, cat sa se incinga ananasul. Se servesc crevetii ornati cu frunze proaspete de coriandru.

Sfaturi:

Lapte de cocos, sos de peste, muguri de fasole si ghimbir se gasesc in supermarketuri. Eu gasesc mereu la Cora, Mega Image, Carrefour.

Curcuma se gaseste de cumparat la macelariile arabesti, si are rolul de a da o culoare aurie ingredientelor. Se poate inlocui cu praf de sofran, 1/3 sau 1/4 lingurita, dar sofranul este mai scump.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    O reteta foarte apetisanta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Apetisanta reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Felicitari !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte intresanta reteta. O notez.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    O reteta interesanta de un profesionist, ca de altfel toate retetele dv.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Intr-adevar, suna bine reteta, dar de unde luam toate aceste condimente?

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Foarte interesante retete dar sunt dificile.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Super reteta !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

    No coment.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Imi plac crevetii foarte mult,iar reteta pare delicioasa.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Fantastic! Am povestit tuturor prietenilor mei despre retetele si inseosebi,calatoriile dumneavoastra,calatorii fascinante si retete fascinante!Felicitari,sunteti un om deosebit!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte apetisant.Felicitari.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Excelent! Felicitari, ca de obicei!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Aceasta reteta este un adevarat rasfat culinar...