Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor si doar un piculet picant.
Bucatarie: malaeziana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Ingrediente:
1 ceapa mare, tocata marunt
4 catei de usturoi, dati prin razatoare
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 ardei iute rosu, taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat subtire
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de piper alb, macinat
1 lingurita de curcuma, pudra
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
200 ml bulion de legume
2 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar brun
400 ml lapte de cocos
500 g creveti cruzi, sau prefierti, decorticati
250 g miez de ananas proaspat (sau din cutie), curatat si tocat
200 g muguri de fasole mung, bine scursi
6 fire de ceapa verde, taiate bucatele pe diagonala
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru decor
Instructiuni:
Se curata ananasul (daca se foloseste fruct proaspat) si se taie cubulete. Daca se foloseste fruct conservat, se scurg bine bucatelele (in acest caz, ananasul fiind deja indulcit, se reduce la jumatate cantitatea de zahar).
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, neaderenta, si se prajesc ceapa, ghimbirul si usturoiul timp de 5 minute, sau pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Se amesteca frecvent, pentru ca mixtura sa nu se lipeasca.
Se adauga in tigaie ardeiul iute, curcuma, coriandrul, chimenul si piperul alb, dupa care se amesteca bine.
Se toarna imediat bulionul si se adauga sosul de peste, zaharul si laptele de cocos. Se amesteca bine. Se acopera wok-ul si se lasa sa fiarba incet, 10 minute.
Se adauga crevetii in tigaie si se fierb foarte incet, fara capac, timp de 3-4 minute, sau pana cand din gri-albastrui se fac roz. Daca sunt prefierti, doar se incing rapid 1 minut.
Se adauga ananasul, mugurii de fasole si ceapa verde. Se gatesc 1 minut, cat sa se incinga ananasul. Se servesc crevetii ornati cu frunze proaspete de coriandru.
Sfaturi:
Lapte de cocos, sos de peste, muguri de fasole si ghimbir se gasesc in supermarketuri. Eu gasesc mereu la Cora, Mega Image, Carrefour.
Curcuma se gaseste de cumparat la macelariile arabesti, si are rolul de a da o culoare aurie ingredientelor. Se poate inlocui cu praf de sofran, 1/3 sau 1/4 lingurita, dar sofranul este mai scump.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii