Poate ati observat ca in retetele postate pana acum, verdeata cu care asiaticii orneaza preparatele este coriandrul. De data aceasta va propun o reteta laotiana, care foloseste o verdeata care ne este mult mai familiara: mararul.Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special alaturi de peste sau creveti. El este adaugat in mancaruri doar la sfarsit, pentru aroma si culoare, la fel cum in celelalte bucatarii sud-est asiatice se foloseste coriandrul. Bucatarie: Laotiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 30 minute  

Ingrediente:
2 linguri de pasta verde de curry thailandeza
1 lingura de zahar brun
400 ml lapte de cocos
400 ml fond de legume, sau de pui
4 foi de dafin
1 limeta
1 lingura de sos de peste
2 cartofi mari
taiati cubulete
500 g cozi de creveti cruzi, decorticate
1 legatura de marar
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se preleveaza cu un decojitor de legume 4 fasii de coaja de limeta, late de 1 cm. Restul coajei se rade, apoi se stoarce limeta.  
Se incinge un wok, la foc iute. Se adauga pasta de curry, 2 linguri de lapte de cocos si zaharul si se prajesc 2-3 minute, amestecand continuu. Se micsoreaza flacara si se adauga restul de lapte de cocos, fondul, fasiile de coaja de limeta, foile de dafin, sucul de limeta si sosul de peste. Se amesteca bine.
Se adauga cartofii, se acopera wok-ul si se fierb 20 de minute, pana ce se fac fragezi.
Se adauga crevetii si coaja rasa de limeta, se acopera din nou wok-ul si se fierb 5 minute, pana se sunt facuti si au capatat culoare roz.

Nu se amesteca crevetii inainte de a fi roz, caci curry-ul va prinde miros de peste. Daca se folosesc creveti prefierti, se reduce timpul la 2 minute, atat cat sa se incinga crevetii.
Se adauga mararul si se amesteca. Se ia wok-ul de pe foc. Curry-ul se serveste fierbinte, sau la temperatura camerei, cu orez fiert.  

Sfaturi:
Pasta de curry verde thailandeza se gaseste in Mega Image. Se comercializeaza ambalate in borcanele de sticla, la un pret de circa 3 lei. Creveti cruzi se gasesc tot la Mega Image, congelati, la pretul de 26 lei punga de 500 g.

Pofta buna!


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    adi (Maestru bucatar) , 14 octombrie 2010

    Trebuie sa fie grozava. Am sa o incerc si eu. Combinatia mi se pare fericita.Multumim !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Deosebita este cuvantul prin care caracterizez aceasta reteta! Minunata! Felicitari!

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Ce reteta super cu creveti, salvata!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Arata super !

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Fantastic de buna este aceasta reteta.Cine are posibilitatea sa o prepare;nu are nimeni de pierdut.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Cu siguranta este tare gustos acest preparat.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Minunat arata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    O reteta interesanta si apetisanta...