Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in multe variante, iar cea de fata este cea mai populara

Nasi Goreng

Bucatarie: Indoneziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:

3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)

2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)

2 catei de usturoi, pisati

1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete

12 creveti medii cruzi (sau fierti), circa 200 g in total, decorticati

3 cepe verzi, tocate

500 g orez fiert, rece

2 linguri de sos de soia

4 oua

2 rosii taiate feliute

1/2 castravete, taiat rondele

Instructiuni:

Se incinge un wok, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga 1 lingurita de sambal oelek si carnea de pui. Se prajesc 3 minute, pana ce carnea de pui incepe sa se rumeneasca.

Se adauga crevetii si restul de pasta sambal oelek si se continua gatitul alte 3 minute.

Se adauga ceapa verde, usturoiul si orezul fiert. Se gatesc ingredientele alte 5 minute, amestecand ocazional, pana ce orezul este bine incins. Se adauga sosul de soia si se amesteca bine. Se scoate mixtura de orez din wok si se pune deoparte, la cald.

Se fac ouale ochiuri, unul cate unul, in uleiul ramas. Se aranjeaza nasi goreng pe farfurii, in forma de cupola; deasupra se asaza cate un ou si se orneaza cu feliute de rosie si rondele de castravete.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura