In indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in multe variante, iar cea de fata este cea mai populara
Bucatarie: Indoneziana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)
2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)
2 catei de usturoi, pisati
1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
12 creveti medii cruzi (sau fierti), circa 200 g in total, decorticati
3 cepe verzi, tocate
500 g orez fiert, rece
2 linguri de sos de soia
4 oua
2 rosii taiate feliute
1/2 castravete, taiat rondele
Instructiuni:
Se incinge un wok, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga 1 lingurita de sambal oelek si carnea de pui. Se prajesc 3 minute, pana ce carnea de pui incepe sa se rumeneasca.
Se adauga crevetii si restul de pasta sambal oelek si se continua gatitul alte 3 minute.
Se adauga ceapa verde, usturoiul si orezul fiert. Se gatesc ingredientele alte 5 minute, amestecand ocazional, pana ce orezul este bine incins. Se adauga sosul de soia si se amesteca bine. Se scoate mixtura de orez din wok si se pune deoparte, la cald.
Se fac ouale ochiuri, unul cate unul, in uleiul ramas. Se aranjeaza nasi goreng pe farfurii, in forma de cupola; deasupra se asaza cate un ou si se orneaza cu feliute de rosie si rondele de castravete.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii