Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in multe variante, iar cea de fata este cea mai populara

Nasi Goreng

Bucatarie: Indoneziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:

3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)

2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)

2 catei de usturoi, pisati

1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete

12 creveti medii cruzi (sau fierti), circa 200 g in total, decorticati

3 cepe verzi, tocate

500 g orez fiert, rece

2 linguri de sos de soia

4 oua

2 rosii taiate feliute

1/2 castravete, taiat rondele

Instructiuni:

Se incinge un wok, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga 1 lingurita de sambal oelek si carnea de pui. Se prajesc 3 minute, pana ce carnea de pui incepe sa se rumeneasca.

Se adauga crevetii si restul de pasta sambal oelek si se continua gatitul alte 3 minute.

Se adauga ceapa verde, usturoiul si orezul fiert. Se gatesc ingredientele alte 5 minute, amestecand ocazional, pana ce orezul este bine incins. Se adauga sosul de soia si se amesteca bine. Se scoate mixtura de orez din wok si se pune deoparte, la cald.

Se fac ouale ochiuri, unul cate unul, in uleiul ramas. Se aranjeaza nasi goreng pe farfurii, in forma de cupola; deasupra se asaza cate un ou si se orneaza cu feliute de rosie si rondele de castravete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise