In indoneziana si malaeziana, „nasi” inseamna orez gatit, iar „goreng” inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in multe variante, iar cea de fata este cea mai populara

Bucatarie: Indoneziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 20 minute


Ingrediente:

3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)

2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)

2 catei de usturoi, pisati

1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete

12 creveti medii cruzi (sau fierti), circa 200 g in total, decorticati

3 cepe verzi, tocate

500 g orez fiert, rece

2 linguri de sos de soia

4 oua

2 rosii taiate feliute

1/2 castravete, taiat rondele


Instructiuni:

Se incinge un wok, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga 1 lingurita de sambal oelek si carnea de pui. Se prajesc 3 minute, pana ce carnea de pui incepe sa se rumeneasca.

Se adauga crevetii si restul de pasta sambal oelek si se continua gatitul alte 3 minute.

Se adauga ceapa verde, usturoiul si orezul fiert. Se gatesc ingredientele alte 5 minute, amestecand ocazional, pana ce orezul este bine incins. Se adauga sosul de soia si se amesteca bine. Se scoate mixtura de orez din wok si se pune deoparte, la cald.

Se fac ouale ochiuri, unul cate unul, in uleiul ramas. Se aranjeaza nasi goreng pe farfurii, in forma de cupola; deasupra se asaza cate un ou si se orneaza cu feliute de rosie si rondele de castravete.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Delicios si deloc complicat! Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Un deliciu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Voi incerca si eu aceasta reteta .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Foarte gustos si rapid totodata.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    mi-as permite sa fac o mica corectie.in indonezia,nasi goreng in marea majoritate a cazurilor se refera la orez prajit,simplu,adica contine doar oua,ceapa,usturoi,pasta de creveti(se poate si fara),orez si neaparat kecap manis(care este un sos de soia gros si dulce).orezul prajit se poate folosi ca garnitura la orice sau se mananca ca atare. reteta asta este mai elaborata si oarecum reinterpretata.

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 26 octombrie 2009

    Aceasta reteta de orez prajit am facut si eu, am testat-o si este super la gust, doar ca am sters de pe lista pasta de ardei iuti.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Iar nu este comentariul meu! Daca tot am cont, de ce nu sunt trecute comentariille avand in vedere ca nu au caracter injurios!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Uau, e extraordinar.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Pare ceva bun si arata foarte bine.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Mutumim pentu articol. Foarte interesant.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Felicitari, foarte aspectuos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    O reteta foarte buna, felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Hmmm, ce bunatate, ce rasfat.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    O reteta delicioasa si usor de facut!