Aripioare de pui marinate

Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se mareste timpul cat stau in cuptor, caci bucatile sunt mai mari si mai groase.

Aripioare de pui marinate

Bucatarie: indoneziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 4 ore

Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

1 kg de aripioare de pui

1 lingura de ulei brun de susan

1-2 linguri de sos (sau pasta) de ardei iuti, dupa gust

3 linguri de sos de soia

2 linguri de kecap manis (sos de soia indonezian, dulce)

1 lingura de suc de limeta

1 ardei iute rosu, taiat rondele, pentru ornat (optional)

patrunjel proaspat, pentru ornat

foi de salata verde, pentru servit

Instructiuni:

Se spala aripioarele cu grija si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie cu un satar varfurile si se arunca. Se taie apoi aripioarele in doua, la nivelul articulatiei.

Se amesteca intr-un castron mare uleiul de susan cu sosul iute, sucul de limeta, sosul de soia si kecap manis. Se adauga bucatile de aripioare si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat minim 4 ore (cel mai bine peste noapte), in frigider. Pe cat posibil, se amesteca ocazional (cam la 30 de minute odata) astfel ca aripioarele sa se marineze uniform.

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se pune continutul castronului (bucatile de aripioare si marinada) pe un platou mare si se gatesc la cuptor 45-60 de minute; in tot acest timp, se ung aripioarele de mai multe ori cu marinada din platou. Se scot aripioarele din cuptor atunci cand sunt facute si putin caramelizate.

Se asaza pe un pat de foi de salata verde, se orneaza cu rondele de ardei si frunze de patrunjel si se servesc cu orez fiert (se pot servi si reci, cu sau fara orez).

Sfaturi:

Uleiul brun de susan este preparat din seminte prajite de susan; are o aroma puternica, asemanatoase cu cea a alunelor, sau nucilor, prajite si un gust specific, foarte placut, cu un  accent de afumat. Se gaseste permanent in Cora, Carrefour (de pilda, cel de la Piata Unirii, la etaj), Mega Image.

Kecap manis se gaseste in Carrefour (de pilda, cel de la Piata Unirii, la etaj). Daca nu il aveti la indemana, folositi 3 linguri de sos de soia obisnuit, la care adaugati 1 lingura de zahar brun (sau miere) si amestecati pana ce acesta se dizolva complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise