Aripioare de pui marinate

Se pot folosi, in loc de aripioare, si ciocanele de pui, caz in care se mareste timpul cat stau in cuptor, caci bucatile sunt mai mari si mai groase.

Aripioare de pui marinate

Bucatarie: indoneziana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 4 ore

Timp de gatit: 1 ora

Ingrediente:

1 kg de aripioare de pui

1 lingura de ulei brun de susan

1-2 linguri de sos (sau pasta) de ardei iuti, dupa gust

3 linguri de sos de soia

2 linguri de kecap manis (sos de soia indonezian, dulce)

1 lingura de suc de limeta

1 ardei iute rosu, taiat rondele, pentru ornat (optional)

patrunjel proaspat, pentru ornat

foi de salata verde, pentru servit

Instructiuni:

Se spala aripioarele cu grija si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie cu un satar varfurile si se arunca. Se taie apoi aripioarele in doua, la nivelul articulatiei.

Se amesteca intr-un castron mare uleiul de susan cu sosul iute, sucul de limeta, sosul de soia si kecap manis. Se adauga bucatile de aripioare si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa la marinat minim 4 ore (cel mai bine peste noapte), in frigider. Pe cat posibil, se amesteca ocazional (cam la 30 de minute odata) astfel ca aripioarele sa se marineze uniform.

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se pune continutul castronului (bucatile de aripioare si marinada) pe un platou mare si se gatesc la cuptor 45-60 de minute; in tot acest timp, se ung aripioarele de mai multe ori cu marinada din platou. Se scot aripioarele din cuptor atunci cand sunt facute si putin caramelizate.

Se asaza pe un pat de foi de salata verde, se orneaza cu rondele de ardei si frunze de patrunjel si se servesc cu orez fiert (se pot servi si reci, cu sau fara orez).

Sfaturi:

Uleiul brun de susan este preparat din seminte prajite de susan; are o aroma puternica, asemanatoase cu cea a alunelor, sau nucilor, prajite si un gust specific, foarte placut, cu un  accent de afumat. Se gaseste permanent in Cora, Carrefour (de pilda, cel de la Piata Unirii, la etaj), Mega Image.

Kecap manis se gaseste in Carrefour (de pilda, cel de la Piata Unirii, la etaj). Daca nu il aveti la indemana, folositi 3 linguri de sos de soia obisnuit, la care adaugati 1 lingura de zahar brun (sau miere) si amestecati pana ce acesta se dizolva complet.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine