Ca Radu Popovici este pasionat de bucataria asiatica nu ar trebui sa mai fie o surpriza pentru noi. Doar ca, de la a spune ca stii sa gatesti pana la a dovedi ca poti sa gatesti, este cale lunga, iar bucataria asiatica nu este deloc bucataria in casa sa-ti maschezi necunostinta. Acesta este si motivul pentru care, dupa o seara minunata petrecuta degustand bunatatile preparate de acesta, marturisesc ca Radu Popovici stie sa gateasca.


Am petrecut seara trecuta in compania lui Radu Popovici si a unor gurmazi a caror unica pasiune superioara artei culinare este cea a discutiilor despre arta culinara intr-un restaurant placut (restaurantul Ginger), fara stufosenia tipica a restaurantelor bucurestene, un restaurant ce invata, si invata bine, un restaurant care are (si imi pare rau ca spun doar atat despre ei, pentru ca ar fi mai mult de spus) o lista de vinuri impresionanta atat ca marime cat si ca nume. A fost o seara la care nu ma asteptam, o seara perfecta dupa o zi grea, cum doar un oras gri, plouat, cu traficul coagulat, fumegand puhav din tevile de esapament ti-o poate face.


Totusi, sa spui despre Radu Popovici ca stie sa gateasca este ca si cum ai spune despre un tablou ca are mai multe culori. Acesta a dovedit aseara ca stie sa puna pasiune in preparatele lui dar ca nu ezita sa se critice, sa recunoasca spetit ca poate ca orezul nu era perfect, ca anumite bucati de miel erau ,,pensionare”. Este si motivul pentru care nu as spune ca anumite lucruri nu au iesit perfect. Arta culinara se poate manifesta ca o religie iar pacatele recunoscute pot fi iertate.


O sa vorbesc in schimb despre pasiunea cu care Radu Popovici vorbeste despre bucataria asiatica si in special despre mirodenii. Pasiunea lui l-a facut sa reuseasca sa prezinte mirodeniile ca pe niste ibovnice dar in acelasi timp cu o precizie didactica pe care imi doresc sa o revad cat mai curand. Atunci cand vorbeste despre ce a facut este cat se poate de natural, exagerarile nu-si au locul, impartaseste secrete, este sincer. Ce ar putea fi mai minunat decat sa gusti din bijuteriile ce se rasfata bland pe farfuriile rezultate? Poate doar sa-l vezi pe Radu Popovici pregatindu-le. Sa fii acolo, sa ii vezi concentrarea, sa reusesti sa captezi momentul in care ,,ceva” este creat, acel moment care poate fi regasit in modul minunat in care isi prezinta rezultatele si a carui gust al perfectiunii se poate simti.


Nu indraznesc sa spun care au fost preparatele servite, pentru mine ar fi ca si cum as profana ceva sacru. Totusi, in zilele urmatoare, vom publica cele trei retete preparate seara trecuta cu explicatiile lui Radu Popovici pentru ca cine ar putea sa vorbeasca mai bine despre acestea daca nu chiar cel care le-a preparat.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    marita28 (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    O adevarata enciclopedie culinara!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Felicitari pentru articol.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Foarte interesant!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Felicitari pentru articol!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Intotdeauna am urmarit cu interes articolele si retetele domnului R. Popovici.

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 26 octombrie 2009

    Domnul Radu are cele mai bune retete si comentarii facute pana in acest moment pe site-ul gustos.ro.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    O adevarata incantare acest articol.