Aromele perfecte ale lui Radu Popovici

Ca Radu Popovici este pasionat de bucataria asiatica nu ar trebui sa mai fie o surpriza pentru noi. Doar ca, de la a spune ca stii sa gatesti pana la a dovedi ca poti sa gatesti, este cale lunga, iar bucataria asiatica nu este deloc bucataria in casa sa-ti maschezi necunostinta. Acesta este si motivul pentru care, dupa o seara minunata petrecuta degustand bunatatile preparate de acesta, marturisesc ca Radu Popovici stie sa gateasca.

Aromele perfecte ale lui Radu Popovici

Am petrecut seara trecuta in compania lui Radu Popovici si a unor gurmazi a caror unica pasiune superioara artei culinare este cea a discutiilor despre arta culinara intr-un restaurant placut (restaurantul Ginger), fara stufosenia tipica a restaurantelor bucurestene, un restaurant ce invata, si invata bine, un restaurant care are (si imi pare rau ca spun doar atat despre ei, pentru ca ar fi mai mult de spus) o lista de vinuri impresionanta atat ca marime cat si ca nume. A fost o seara la care nu ma asteptam, o seara perfecta dupa o zi grea, cum doar un oras gri, plouat, cu traficul coagulat, fumegand puhav din tevile de esapament ti-o poate face.

Totusi, sa spui despre Radu Popovici ca stie sa gateasca este ca si cum ai spune despre un tablou ca are mai multe culori. Acesta a dovedit aseara ca stie sa puna pasiune in preparatele lui dar ca nu ezita sa se critice, sa recunoasca spetit ca poate ca orezul nu era perfect, ca anumite bucati de miel erau ,,pensionare”. Este si motivul pentru care nu as spune ca anumite lucruri nu au iesit perfect. Arta culinara se poate manifesta ca o religie iar pacatele recunoscute pot fi iertate.

O sa vorbesc in schimb despre pasiunea cu care Radu Popovici vorbeste despre bucataria asiatica si in special despre mirodenii. Pasiunea lui l-a facut sa reuseasca sa prezinte mirodeniile ca pe niste ibovnice dar in acelasi timp cu o precizie didactica pe care imi doresc sa o revad cat mai curand. Atunci cand vorbeste despre ce a facut este cat se poate de natural, exagerarile nu-si au locul, impartaseste secrete, este sincer. Ce ar putea fi mai minunat decat sa gusti din bijuteriile ce se rasfata bland pe farfuriile rezultate? Poate doar sa-l vezi pe Radu Popovici pregatindu-le. Sa fii acolo, sa ii vezi concentrarea, sa reusesti sa captezi momentul in care ,,ceva” este creat, acel moment care poate fi regasit in modul minunat in care isi prezinta rezultatele si a carui gust al perfectiunii se poate simti.

Nu indraznesc sa spun care au fost preparatele servite, pentru mine ar fi ca si cum as profana ceva sacru. Totusi, in zilele urmatoare, vom publica cele trei retete preparate seara trecuta cu explicatiile lui Radu Popovici pentru ca cine ar putea sa vorbeasca mai bine despre acestea daca nu chiar cel care le-a preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise