Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez fiert ramas din ziua anterioara, trebuind doar sa fie incalzit putin la microunde cand se serveste salata. Cei care sunt mai prudenti cu gustul iute pot reduce la jumatate, sau chiar la sfert, cantitaea de pasta de ardei iute.
Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:
200 g orez cu bob lung
sare
piper alb
1 piept de pui (circa 400 g ) dezosat, fara piele, taiat cubulete
2 morcovi mai mari, curatati si taiati cubulete
5 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 lingurite de zahar de trestie (sau zahar brun)
2 lingurite de pasta de ardei iute (sau un ardei iute rosu, pisat bine sau procesat cu un blender)
2 lingurite de ulei brun de susan
1 lingura de sos de soia
1 lingura de otet de orez (sau otet alb de buna calitate)
1 lingura de vin de orez (sau vin alb demi-sec, aromat)
5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate

Instructiuni:

Se apala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se prajeste carnea, asezonata cu putina sare si piper alb, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se scoate din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se stir-fry 1-2 minute. Se scot din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Se prepara un dressing, amestecand intr-un castron restul de ulei cu sos de soia, zahar, pasta de ardei iute, piper alb, otet de orez, vin de orez si ulei de susan, pana ce se dizolva zaharul.

Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza un sfert din cantitatile de peste pui si morcov. Se stropeste totul cu sos si se orneaza cu patrunjel tocat. Salata se serveste imediat.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    O reteta foarte buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Foarte interesant !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    E super reteta .

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Eu prepar versiunea "ardeleneasca" a acestei retete!!!:) Binenteles, prezentarea in acest stil ii schimba total "fata" !! Felicitari, si pentru modul in care prezentati retelele!!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Am votat reteta. Felicitari! Multumim.

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    @lili: Imi pare rau, am fos tun pic neatent, mie mi-au intrat in reflex acesti termeni. Wok: tigaie mare, chinezeasca, foarte versatila. Stir-fry: procedeu tipic asiatic prin care se prajesc ingredientele in putin ulei, la foc foarte iute, timp scurt, amestecand continuu. Amanunte despre acesti doi termeni culinari, pentru care nu exista corespondent in limba romana, gasiti la urmatoarele adrese: http://www.reteteleluiradu.ro/2009/04/08/wok-ul-“tigaia”-minune-a-asiei/ http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/19/stir-fry-o-provocare-pentru-orice-pasionat/

  • Fara foto

    lili, 28 august 2009

    Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se stir-fry 1-2 minute. Se putea scrie in lb. romana cum se pregateste morcovul pentru a intelege si cei care nu cunosc expresiile in engleza. Cu toate acestea reteta este excelenta si merita incercata.

  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Aoleu, eu ador orezul... neaparat trebuie sa incerc.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Chiar suna foarte bine...cu siguranta o voi face!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Rapid, interesant, gustos.

  • Fara foto

    vera, 26 august 2009

    Ft interesanta reteta, simpla si clara, iar in familia noastra orezul se serveste in toate modurile!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Foarte interesanta,si simpla,dar si foarte gustoasa in mod sigur.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Prajim carnea....foarte rau pentru cei ce o consuma prajita!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Excelenta reteta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Simplu si gustos.

  • Fara foto

    Nadia, 26 august 2009

    Trebuie sa fie tare bun. Sigur o sa incerc si eu!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    O reteta interesanta si in mod sigur tare gustoasa...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    O reteta clara, bine expusa.Nu ne mai ramane decat sa o incercam si cu siguranta merita !