
Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 7 minute
Ingrediente:
200 g orez cu bob lung
sare
piper alb
1 piept de pui (circa 400 g ) dezosat, fara piele, taiat cubulete
2 morcovi mai mari, curatati si taiati cubulete
5 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 lingurite de zahar de trestie (sau zahar brun)
2 lingurite de pasta de ardei iute (sau un ardei iute rosu, pisat bine sau procesat cu un blender)
2 lingurite de ulei brun de susan
1 lingura de sos de soia
1 lingura de otet de orez (sau otet alb de buna calitate)
1 lingura de vin de orez (sau vin alb demi-sec, aromat)
5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate
Instructiuni:
Se apala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se prajeste carnea, asezonata cu putina sare si piper alb, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se scoate din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se stir-fry 1-2 minute. Se scot din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Se prepara un dressing, amestecand intr-un castron restul de ulei cu sos de soia, zahar, pasta de ardei iute, piper alb, otet de orez, vin de orez si ulei de susan, pana ce se dizolva zaharul.
Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza un sfert din cantitatile de peste pui si morcov. Se stropeste totul cu sos si se orneaza cu patrunjel tocat. Salata se serveste imediat.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 18 comentarii
-
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Foarte interesant !
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
E super reteta .
-
Ramona (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Eu prepar versiunea "ardeleneasca" a acestei retete!!!:) Binenteles, prezentarea in acest stil ii schimba total "fata" !! Felicitari, si pentru modul in care prezentati retelele!!
-
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Am votat reteta. Felicitari! Multumim.
-
Radu Popovici (Chef de cuisine) , 28 august 2009
@lili: Imi pare rau, am fos tun pic neatent, mie mi-au intrat in reflex acesti termeni. Wok: tigaie mare, chinezeasca, foarte versatila. Stir-fry: procedeu tipic asiatic prin care se prajesc ingredientele in putin ulei, la foc foarte iute, timp scurt, amestecand continuu. Amanunte despre acesti doi termeni culinari, pentru care nu exista corespondent in limba romana, gasiti la urmatoarele adrese: http://www.reteteleluiradu.ro/2009/04/08/wok-ul-“tigaia”-minune-a-asiei/ http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/19/stir-fry-o-provocare-pentru-orice-pasionat/
-
lili, 28 august 2009
Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se stir-fry 1-2 minute. Se putea scrie in lb. romana cum se pregateste morcovul pentru a intelege si cei care nu cunosc expresiile in engleza. Cu toate acestea reteta este excelenta si merita incercata.
-
lizz (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Aoleu, eu ador orezul... neaparat trebuie sa incerc.
-
Niko Stan (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Chiar suna foarte bine...cu siguranta o voi face!
-
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Rapid, interesant, gustos.
-
vera, 26 august 2009
Ft interesanta reteta, simpla si clara, iar in familia noastra orezul se serveste in toate modurile!
-
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Foarte interesanta,si simpla,dar si foarte gustoasa in mod sigur.
-
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Prajim carnea....foarte rau pentru cei ce o consuma prajita!
-
zana b. (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Excelenta reteta!
-
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Simplu si gustos.
-
Nadia, 26 august 2009
Trebuie sa fie tare bun. Sigur o sa incerc si eu!
-
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009
O reteta interesanta si in mod sigur tare gustoasa...
-
flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009
O reteta clara, bine expusa.Nu ne mai ramane decat sa o incercam si cu siguranta merita !
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
O reteta foarte buna.