Yakitori, frigarui japoneze

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele de carne, sau organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sare si suc de lamaie, sau cu sos preparat din sake, mirin (vin japonez din orez), sos de soia si zahar.

Yakitori, frigarui japoneze

Bucatarie: japoneza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:

1 kg file de piept de pui

8 cepe verzi, sau praji subtiri, taiate bucatele de 2-3 cm lungime

100 ml sake (sau brandy ori coniac)

125 ml sos de soia

50 ml mirin (sau vin alb, sec)

1 lingura de zahar brun

frigari de lemn

feliute de ghimbir murate (optional), pentru servit

boia iute, sau dulce, dupa preferinta, pentru ornat (optional)

Instructiuni:

Se spala carnea, se scurge si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Folosind un cutit ascutit, se taie bucatele de dimensiunea unei imbucaturi.

Se inmoaie frigarile in apa rece circa 30 de minute, ca sa nu ia foc sub grill. Se incinge grill-ul cuptorului.

Se amesteca intr-o craticioara, pe flacara mica, sosul de soia cu zahar, sake si mirin. Se fierbe amestecul incet, circa 7-10 minute, pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se pastreaza cald.

Se infig in frigari bucatelele de carne, alternandu-le cu bucatele de ceapa verde.

Se tapeteaza cu folie metalica o tava de cuptor, iar peste folie se asaza un grilaj metalic de forma potrivita.

Se asaza frigarile pe grilaj si se frig sub grill, intorcandu-le de mai multe ori si umezindu-le de fiecare data cu sosul din craticioara, pana se rumenesc. Se servesc frigaruile fierbinti, alaturi de sosul ramas, presarate cu putina boia si insotite de feliute de ghimbir murat, daca se folosesc.

Sfaturi:

Ghimbir murat si sos de soia se gasesc aproape in orice supermarket.

Sake si mirin se gasesc foarte greu si sunt destul de scumpe, dar am sugerat inlocuitori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise