Supa de pui cu ou

Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat, omiteti sarea dintre ingrediente, caci cubuletele sunt deja sarate.

Supa de pui cu ou

Bucatarie: chinezeasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

1 litru bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)

4 cepe verzi, taiate bucatele de 2 cm lungime, pe diagonala

2 cm bucata de ghimbir, feliata subtire

1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri, circa 350 g in total

12 ciuperci shiitake uscate, bine spalate si scurse

100 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi si spalati

1 lingura de zahar brun

frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

1 ardei iute rosu, taiat rondele (optional)

1 ou batut

piper alb, dupa gust

sare

orez fiert, pentru servit (optional)

Instructiuni:

Se pune bulionul intr-un wok, sau oala, pe flacara medie. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se adauga ciupercile shiitake. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Se scot ciupercile cu o spumiera si se lasa sa se raceasca, pana ce se pot manui.

Se indeparteaza tulpinile tari ale ciupercilor, iar palariile se taie fasiute. Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail.

Se adauga in wok carnea de pui, ghimbirul, ciupercile, piperul, sarea si zaharul si se da in clocot. Se fierbe carnea 4-5 minute, pana ce este facuta. Se scoate din supa scobitoarea cu feliute de ghimbir.

Se varsa in wok oul batut si se amesteca bine cu ajutorul a doua baghete de lemn, pana ce se desface filamente.

Se adauga ceapa verde si mugurii de fasole si se amesteca rapid. Se serveste supa imediat, ornata cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute. Daca se doreste o supa mai consistenta, se serveste cu orez fiert.

Sfaturi:

Ciuperci shiitake se gasesc in Dragonul Rosu 2, la etaj, la magazinul alimentar chinezesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi