Supa de pui cu ou

Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat, omiteti sarea dintre ingrediente, caci cubuletele sunt deja sarate.

Supa de pui cu ou

Bucatarie: chinezeasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:

1 litru bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)

4 cepe verzi, taiate bucatele de 2 cm lungime, pe diagonala

2 cm bucata de ghimbir, feliata subtire

1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri, circa 350 g in total

12 ciuperci shiitake uscate, bine spalate si scurse

100 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi si spalati

1 lingura de zahar brun

frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

1 ardei iute rosu, taiat rondele (optional)

1 ou batut

piper alb, dupa gust

sare

orez fiert, pentru servit (optional)

Instructiuni:

Se pune bulionul intr-un wok, sau oala, pe flacara medie. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se adauga ciupercile shiitake. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Se scot ciupercile cu o spumiera si se lasa sa se raceasca, pana ce se pot manui.

Se indeparteaza tulpinile tari ale ciupercilor, iar palariile se taie fasiute. Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail.

Se adauga in wok carnea de pui, ghimbirul, ciupercile, piperul, sarea si zaharul si se da in clocot. Se fierbe carnea 4-5 minute, pana ce este facuta. Se scoate din supa scobitoarea cu feliute de ghimbir.

Se varsa in wok oul batut si se amesteca bine cu ajutorul a doua baghete de lemn, pana ce se desface filamente.

Se adauga ceapa verde si mugurii de fasole si se amesteca rapid. Se serveste supa imediat, ornata cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute. Daca se doreste o supa mai consistenta, se serveste cu orez fiert.

Sfaturi:

Ciuperci shiitake se gasesc in Dragonul Rosu 2, la etaj, la magazinul alimentar chinezesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise