Daca folositi supa preparata din cubulete de concentrat, omiteti sarea dintre ingrediente, caci cubuletele sunt deja sarate.
Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 litru bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
4 cepe verzi, taiate bucatele de 2 cm lungime, pe diagonala
2 cm bucata de ghimbir, feliata subtire
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri, circa 350 g in total
12 ciuperci shiitake uscate, bine spalate si scurse
100 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi si spalati
1 lingura de zahar brun
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
1 ardei iute rosu, taiat rondele (optional)
1 ou batut
piper alb, dupa gust
sare
orez fiert, pentru servit (optional)

Instructiuni:
Se pune bulionul intr-un wok, sau oala, pe flacara medie. Se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se adauga ciupercile shiitake. Se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Se scot ciupercile cu o spumiera si se lasa sa se raceasca, pana ce se pot manui.

Se indeparteaza tulpinile tari ale ciupercilor, iar palariile se taie fasiute. Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail.

Se adauga in wok carnea de pui, ghimbirul, ciupercile, piperul, sarea si zaharul si se da in clocot. Se fierbe carnea 4-5 minute, pana ce este facuta. Se scoate din supa scobitoarea cu feliute de ghimbir.

Se varsa in wok oul batut si se amesteca bine cu ajutorul a doua baghete de lemn, pana ce se desface filamente.

Se adauga ceapa verde si mugurii de fasole si se amesteca rapid. Se serveste supa imediat, ornata cu frunze de patrunjel si rondele de ardei iute. Daca se doreste o supa mai consistenta, se serveste cu orez fiert.

Sfaturi:
Ciuperci shiitake se gasesc in Dragonul Rosu 2, la etaj, la magazinul alimentar chinezesc.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Un deliciu aceasta supa.

  • Fara foto

    menuca, 30 august 2009

    Mai dar e super supa,trebuie incercata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Preparare rapida, asta e foarte pretios pt o gaspodina, daca preparatul e si gustos atunci e foarte bine, multumim pt reteta.

  • Fara foto

    vera, 27 august 2009

    Si eu as modifica cate ceva :)

  • Fara foto

    Laurentiu, 16 august 2009

    O supa gustoasa si sanatoasa.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Pare buna.Eu as mai modifica cate ceva pe ici pe colo.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Retete adevarate pe gustul fiecaruia.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Toate retetele domnului Radu Popovici,sunt bune si gustoase si binevenite pentru noi.Felicitari pentru articol.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Imi plac combinatiile folosite asa ca, merita incercata aceasta reteta ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Ca de obicei Radu ne rasfata cu preparate asiatice.Usor si gustos.