Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. 

Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare traditionala, care se prepara sise serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie.

Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

Bucatarie: thailandeza

Dificultate: usor

Cantitate: 6-8 portii

Timp de preparare: 5 minute; Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:

1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

2 linguri de miere

250 g alune caju crude

120 g miez de nuca de cocos deshidratat

2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt

2 cm bucata de ghimbir

sare

piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:

Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardei iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine omogenizate.

Se servesc alunele calde, sau reci.

Sfaturi:

Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare.

Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor