Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa.
Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare traditionala, care se prepara sise serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie.
Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 6-8 portii
Timp de preparare: 5 minute; Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
2 linguri de miere
250 g alune caju crude
120 g miez de nuca de cocos deshidratat
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
2 cm bucata de ghimbir
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6secunde.
Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.
Se adauga ardei iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine omogenizate.
Se servesc alunele calde, sau reci.
Sfaturi:
Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare.
Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii