Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida, care se face aproape batand din palme daca aveti la indemana orezul deja fiert. Este usoara, incitant de gustoasa, foarte buna pentru un pranz usor si bine echilibrat.

Bucatarie: singaporeza

Dificultate: usor

Cantitate: 2 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 5 minute

 

Ingrediente:

250 g creveti cruzi, decorticati si curatati

3 linguri de ulei de alune

2 catei de usturoi, tocati marunt

1 lingurita de ghimbir, tocat marunt

cateva picaturi de sos de ardei iute (Tabasco merge foarte bine)

1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt

2 fire de coriandru (sau patrunjel), tocat

1 1/2 lingura de sos de soia dark

1 1/2 lingura de suc de lamaie

1/2 lingura de zahar brun

1 ceapa verde, tocata marunt

orez fiert, pentru servit

 

Instructiuni:

Se prepara sosul batand impreuna, cu o furculita, sosul de soia, sosul de ardei iute, sucul de lamaie si zaharul. Se adauga apoi ceapa verde si se pune deoparte.

Se incinge o tigaie mare, la foc iute, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins, se adauga crevetii si se prajesc 1 minut, amestecand continuu pana ce se fac roz la culoare si sunt aproape gatiti.

Se scurge uleiul din tigaie, lasand doar circa 1 lingura. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 30 de secunde.

Se adauga coriandrul si se gatesc ingredientele 1-2 minute, pana ce crevetii sunt complet gatiti iar usturoiul incepe sa se rumeneasca.

Se servesc crevetii imediat, cu sosul picant pe post de dip, alaturi de orez fiert.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Un deliciu.Felicitari pentru articol.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    O reteta super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    O reteta super !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Interesanta reteta.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Imi place! Merita incercata!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O reteta cu specific, gatita de un bucatar priceput!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    O reteta delicioasa! Imi plac crevetii la nebunie,daca as putea as mananca in fiecare zi.

  • Fara foto

    camelia, 13 ianuarie 2010

    felicitari pentru creveti. o sa incerc reteta. de ce nu mai scrieti si alte retete?

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    Un deliciu.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Delicios !!! De abia astept sa vad cu ce ne vei rasfata de sarbatori...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Hmm, ce bunatate. Merita neaparat incercata aceasta reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O reteta super-delicioasa, ca de altfel toate retetele lui Radu Popovici. Felicitari!