Creveti crocanti cu sos picant

Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida, care se face aproape batand din palme daca aveti la indemana orezul deja fiert. Este usoara, incitant de gustoasa, foarte buna pentru un pranz usor si bine echilibrat.

Creveti crocanti cu sos picant

Bucatarie: singaporeza

Dificultate: usor

Cantitate: 2 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 5 minute

 

Ingrediente:

250 g creveti cruzi, decorticati si curatati

3 linguri de ulei de alune

2 catei de usturoi, tocati marunt

1 lingurita de ghimbir, tocat marunt

cateva picaturi de sos de ardei iute (Tabasco merge foarte bine)

1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt

2 fire de coriandru (sau patrunjel), tocat

1 1/2 lingura de sos de soia dark

1 1/2 lingura de suc de lamaie

1/2 lingura de zahar brun

1 ceapa verde, tocata marunt

orez fiert, pentru servit

 

Instructiuni:

Se prepara sosul batand impreuna, cu o furculita, sosul de soia, sosul de ardei iute, sucul de lamaie si zaharul. Se adauga apoi ceapa verde si se pune deoparte.

Se incinge o tigaie mare, la foc iute, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins, se adauga crevetii si se prajesc 1 minut, amestecand continuu pana ce se fac roz la culoare si sunt aproape gatiti.

Se scurge uleiul din tigaie, lasand doar circa 1 lingura. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 30 de secunde.

Se adauga coriandrul si se gatesc ingredientele 1-2 minute, pana ce crevetii sunt complet gatiti iar usturoiul incepe sa se rumeneasca.

Se servesc crevetii imediat, cu sosul picant pe post de dip, alaturi de orez fiert.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura