Este o mâncare pe care o veţi găsi, în diferite variante, aproape în orice restaurant chinezesc, indiferent de distanţa faţă de patria mamă. Combină vegetale proaspete cu bucăţi de carne de pui şi este o cale excelentă de a „lungi” o cantitate mică de proteine.

Bucatarie: chineza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare:
15 minute
Timp de gatit: 12 minute

I
ngrediente:
100 g piept de pui
2 linguriţe de sos de soia
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
100 g foi de varza, tăiate fideluţă
50 g muguri de fasole
1/2 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute subtiri
125 g piept afumat de pui, tăiat fâşiuţe subţiri
2 cepe verzi, feliate subţire pe diagonala
2 linguri de coriandru (sau patrunjel) proaspăt, tocat
8 ouă
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 linguriţe de ghimbir, tocat mărunt
2 linguri de vin de orez, sau vin alb sec
1/2 linguriţă de ulei brun de susan
1 1/2 lingură de sos de fasole chinezesc
1 lingură de oţet de orez
câteva picături de sos de ardei iute
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat

Instrucţiuni:
Se încinge cuptorul la 180 °C (gradaţia MEDIU). Se toaca pieptul de pui cu un satâr, sau cuţit cu lama lată, până se obţine o pastă omogenă. Se combină carnea tocată cu 1 linguriţă din sosul de soia şi se amestecă folosind mâinile.

Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, minim 26 cm diametru, se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute, desfăcând-o cu o lingură, timp de  3-5 minute, sau până când se rumeneşte puţin. Se adaugă fâşiile de piept de pui afumat, varza, mugurii de fasole, ardeii graşi, ceapa verde şi coriandrul şi prăjesc 2-3 minute, amestecând frecvent.

Se bat puţin ouăle împreună cu usturoi, ghimbir, vin de orez şi restul de sos de soia. Se adaugă mixtura în cratiţă, turnând-o uniform peste vegetale şi carne. Se găteşte, amestecând încet cu o spatulă de lemn şi ridicând marginile omletei astfel ca oul nefăcut sa curgă sub aceasta. Când omleta s-a închegat la bază, se pune cratiţa în cuptor şi se găteşte puţin, până ce ouăle s-au întărit la suprafaţa ei.

Între timp, se amestecă uleiul de susan, sosul de fasole, oţetul şi sosul de ardei iuţi.
Se taie omleta felii triunghiulare şi se serveşte stropită cu mixtura de sos de fasole şi ornată cu coriandru.

Sfaturi:
Pasta de fasole soia se găseşte, ambalată în sticle de 250 ml, la Carrefour (am văzut de curând la Piaţa Unirii, la etaj). Se mai găsesc diferite variante de astfel de pastă în orice supermarket, ambalate în plicuri de diferite culori, preparate de firma Blue Dragon.
Muguri de fasole soia se găsesc în orice supermarket, ambalate în borcane, sau cutii metalice. Se scurg bine, se clătesc sub jet de apa rece şi se scurg printr-o sită fină. După aceea, se şterg prin tamponare cu prosoape de hârtie.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    O omleta delicioasa.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Ce bine arata!! trebuie sa fie grozav de buna

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Şi eu pregătesc cam des, micul dejun după chinezi... e delicioasă...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Super articol, nici nu stiam ca exista Blue Dragon, uite asa mai aflam de la domnul Radu cate ceva,felicitari pentru articol.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Foarte buna si hranitoare aceasata reteta!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Cred ca iese o omleta grozava.Am sa o incerc si eu!

  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Suna minunat aceasta reteta !!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Am incercat si eu sa o prepar dar din pacate mi-au lipsit cateva ingrediente pe care nu le-am gasit.

  • crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Ce bună omletă! Conţine legume, piept de pui, etc. şi de aceea are un gust minunat!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Iata o reteta super buna pentru mic dejun,multumim draga domnule Radu, pentru reteta.

  • Fara foto

    andra (Bucatar) , 15 iunie 2009

    Am gatit-o astazi si chiar este deosebita. Foarte bun sosul, am folosit un pliculet de la Blue Dragon, de culoare neagra (parca ceva cu ardei iuti copti si pasta de fasole soia). Foarte, foarte, foarte buna, sotul meu a fost extrem de incantat. Radu, avem nevoie de mai multe astfel de retete. Sunt mai deosebite decat ce am gatit pana acum.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Interesanta reteta.

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Mi se pare cea mai elaborata reteta de omleta din cate am intalnit pana acum. Dar cred ca trebuie sa fie fooooarte buna, oricum.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Doresc sa incerc si eu aceasta reteta dar sunt cateva ingrediente pe care nu le gasesc (nu sunt din Bucuresti).

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    @varadi Silvia: Asa sunt asiaticii, foarte atenti la toate detaliile, de aceea au ingrediente multe: pe langa gust si aroma se gandesc si la culori si texturi. Totul trebuie facut pentru a placea nu numai stomacului, ci si ochiului.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Iar ai venit cu o reteta buna,cand am citit ingredientele nu se mai terminau,o savuoare minunata.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Subscriu si eu parerii Valentinei

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Minunat,un adevarat festin culinar...