Creveti cu piper si ardei grasi

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana obositor, cand nu prea ai timp si chef sa gatesti ceva elaborat.

Creveti cu piper si ardei grasi

Bucatarie: thailandeza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:

2 ardei grasi rosii, curatati si taiati patratele de 3 cm (circa 300 g)

1 ardei iute mare, verde, taiat rondele, pe diagonala

350 g creveti prefierti (de culoare roz)

1 1/2 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)

2 catei de usturoi, pisati

2 linguri de sos de peste

1 lingura de zahar brun

2 lingurite de boabe de piper negru, macinate grosier

4-5 fire de coriandru proaspat (sau patrunjel), frunzele tocate

ores fiert, pentru servit

Instructiuni:

Se curata crevetii, indepartand capetele, piciorusele si cochilia, dar lasand coditele intacte. Astfel sunt mai decorativi, si se pot manui mai usor.

Se incinge un wok (sau o tigaie mare, de preferinta teflonata) la foc iute, se adauga uleiul. Cand acesta este fierbinte, se adauga ardeii grasi si se stir-fry (prajire rapida, la foc iute, amestecand continuu) 1-2 minute, pana ce se fac fragezi, dar raman inca crocanti. Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.

Se adauga crevetii si usturoiul in wok si se stir-fry 1 minut.

Se adauga sosul de peste, zaharul si boabele de piper si se continua inca 1 minut.

Se asaza crevetii in mijlocul unui platou (sau pe farfurii individuale), iar in jurul lor se asaza bucatelele de ardei gras. Se toarna peste creveti sosul ramas in wok, se presara apoi cu coriandru tocat si cu rondele de ardei iute si se servesc fierbinti, alaturi de orez fiert.

Sfaturi:

Sosul de peste se gaseste in aproape toate supermarketurile. Daca nu il gasiti, il puteti inlocui cu o cantitate echivalenta de sos de soia sarat.

Zaharul brun are un gust usor caramelizat si este mai gustos decat cel obisnuit; se gaseste in toate supermarketurile si orice varianta disponibila (muscovado, demerara sau turbinado) se poate folosi in aceasta reteta. La nevoie, poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de zahar alb, tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise