Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana obositor, cand nu prea ai timp si chef sa gatesti ceva elaborat.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
2 ardei grasi rosii, curatati si taiati patratele de 3 cm (circa 300 g)
1 ardei iute mare, verde, taiat rondele, pe diagonala
350 g creveti prefierti (de culoare roz)
1 1/2 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 catei de usturoi, pisati
2 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar brun
2 lingurite de boabe de piper negru, macinate grosier
4-5 fire de coriandru proaspat (sau patrunjel), frunzele tocate
ores fiert, pentru servit
Instructiuni:
Se curata crevetii, indepartand capetele, piciorusele si cochilia, dar lasand coditele intacte. Astfel sunt mai decorativi, si se pot manui mai usor.
Se incinge un wok (sau o tigaie mare, de preferinta teflonata) la foc iute, se adauga uleiul. Cand acesta este fierbinte, se adauga ardeii grasi si se stir-fry (prajire rapida, la foc iute, amestecand continuu) 1-2 minute, pana ce se fac fragezi, dar raman inca crocanti. Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se adauga crevetii si usturoiul in wok si se stir-fry 1 minut.
Se adauga sosul de peste, zaharul si boabele de piper si se continua inca 1 minut.
Se asaza crevetii in mijlocul unui platou (sau pe farfurii individuale), iar in jurul lor se asaza bucatelele de ardei gras. Se toarna peste creveti sosul ramas in wok, se presara apoi cu coriandru tocat si cu rondele de ardei iute si se servesc fierbinti, alaturi de orez fiert.
Sfaturi:
Sosul de peste se gaseste in aproape toate supermarketurile. Daca nu il gasiti, il puteti inlocui cu o cantitate echivalenta de sos de soia sarat.
Zaharul brun are un gust usor caramelizat si este mai gustos decat cel obisnuit; se gaseste in toate supermarketurile si orice varianta disponibila (muscovado, demerara sau turbinado) se poate folosi in aceasta reteta. La nevoie, poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de zahar alb, tos.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii