Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana obositor, cand nu prea ai timp si chef sa gatesti ceva elaborat.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare:
15 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:

2 ardei grasi rosii, curatati si taiati patratele de 3 cm (circa 300 g)
1 ardei iute mare, verde, taiat rondele, pe diagonala
350 g creveti prefierti (de culoare roz)
1 1/2 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 catei de usturoi, pisati
2 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar brun
2 lingurite de boabe de piper negru, macinate grosier
4-5 fire de coriandru proaspat (sau patrunjel), frunzele tocate
ores fiert, pentru servit

Instructiuni:

Se curata crevetii, indepartand capetele, piciorusele si cochilia, dar lasand coditele intacte. Astfel sunt mai decorativi, si se pot manui mai usor.
Se incinge un wok (sau o tigaie mare, de preferinta teflonata) la foc iute, se adauga uleiul. Cand acesta este fierbinte, se adauga ardeii grasi si se stir-fry (prajire rapida, la foc iute, amestecand continuu) 1-2 minute, pana ce se fac fragezi, dar raman inca crocanti. Se scot din tigaie, cu o spumiera, si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se adauga crevetii si usturoiul in wok si se stir-fry 1 minut.
Se adauga sosul de peste, zaharul si boabele de piper si se continua inca 1 minut.
Se asaza crevetii in mijlocul unui platou (sau pe farfurii individuale), iar in jurul lor se asaza bucatelele de ardei gras. Se toarna peste creveti sosul ramas in wok, se presara apoi cu coriandru tocat si cu rondele de ardei iute si se servesc fierbinti, alaturi de orez fiert.

Sfaturi:

Sosul de peste se gaseste in aproape toate supermarketurile. Daca nu il gasiti, il puteti inlocui cu o cantitate echivalenta de sos de soia sarat.

Zaharul brun are un gust usor caramelizat si este mai gustos decat cel obisnuit; se gaseste in toate supermarketurile si orice varianta disponibila (muscovado, demerara sau turbinado) se poate folosi in aceasta reteta. La nevoie, poate fi inlocuit cu aceeasi cantitate de zahar alb, tos.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Reteta este super,felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Reteta este super.

  • crystyn@

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Super reţeta!

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Ador crevetii! Cred ca este delicioasa aceasta reteta

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

    Foarte interesanta reteta ta, crevetii sunt preferatii nostrii, pot sa spun ca nu am mai facut o asemenea reteta. Se pot coace si in cuptor banuiesc, cat despre sos, eu il prepar acasa si-l congelez, adaug acest sos in toate mincarurile ce contin peste.

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

    @elena: Ma bucur ca avem preferinte culinare comune. Cat despre Tom Kha Gai, cred ca pot aranja o varianta cu ingrediente care sa se gaseasca pe piata noastra. Imi trebuie insa ceva timp s-o gatesc si s-o fotografiez. Poate in week-end...

  • Fara foto

    elena, 19 mai 2009

    Sunt innebunita dupa bucataria thailandeza su japoneza. N-am crezut ca poti manca combinatii atat de ciudate si sa-ti placa la nebunie. Din pacate in orasele de provincie (cum ar fi al meu) nu gasesti nici 10% din ingredientele necesare prepararii unei mese. As aprecia totusi daca ati putea cumva adapta unele retete. Macar sa semene gustul. Prima reteta pe lista ar fi (dupa parerea mea) thom kar kai, o nemaipomenita supa de cocos... Mltumesc foarte mult si pentru reteta de creveti..in primul weekend stiu ce o sa fac.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Foarte interesant. Am sa incerc reteta. Noi suntem innebuniti dupa creveti

  • Fara foto

    sorin, 18 mai 2009

    Interesant!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 17 mai 2009

    Crevetii sunt buni, dar f. scumpi. Poate o sa incerc si eu aceasta reteta.

  • Fara foto

    Irina Teodorescu (Bucatar) , 15 mai 2009

    Interesant, şi arată foarte bine, f colorat!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Cu siguranta am sa fac acest aperitiv la sfarsit de saptamana. Arata bine si cred ca e foarte gustos. Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Interesant articol,iar reteta cred ca este delicioasa si nu este deloc costisitoare.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Ca de obicei ai postat o reteta care merita incercata. Iar produsul finit arata super bine.