Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. Reteta se prepara rapid si place atat copiilor, cat si adultilor.
Bucatarie:
thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
4 banane ferme, de dimensiune medie (circa 800 g in total), decojite si taiate in jumatate, pe lungime
faina
2 oua, batute
1 cana miez de nuca de cocos deshidratat
2 linguri pesmet
ulei, pentru prajit
100 g zahar brun
110 g zahar alb tos
125 ml apa
340 g lapte de cocos, din cutie
1 lingura amidon
1 lingurita de coaja rasa de limeta
1 lingura apa
20 g unt

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mare pesmetul si miezul de nuca de cocos.

Se tavalesc jumatatile de banane prin faina, se scutura de exces, se inmoaie in ouale batute, apoi se tavalesc prin mixtura de pesmet si miez de nuca de cocos.

Se combina, intr-o craticioara, zaharul brun si cel alb cu 125 ml apa, pe flacara medie. Se amesteca, fara a da mixtura in clocot, pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe amestecul 8 minute, sau pana cand capata o culoare bruna.

Intre timp, se adauga uleiul intr-o tigaie mare, astfel ca sa formeze un start inalt de 5 cm. Se lasa sa se incinga bine, apoi se adauga jumatatile de banana si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.

Se combina amidonul cu 1 lingura de apa. Se adauga in craticioara cu sos caramel laptele de cocos si mixtura de amidon. Se amesteca pana ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine, pana ce s-a topit.

Se servesc bananele fierbinti, stropite cu sos.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Felicitari pentru articole si retete,sunt deosebite !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

    Tentatie absoluta!***** Cine mai numara caloriile la asa delicatesa????????

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Va felicit pentru toate articolele si retetele foarte interesante pe care ni le imparasiti si noua! Multumim!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Foarte bun, am notat reteta, ma incanta ca se prepara rapid.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Este super aceasta reteta pe care am facut-o,pana la urma si s-a mancat rapid.

  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    O incantare pentru papilele gustative.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Am votat reteta si am sa o incerc numaidecat

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Aceasta reteta este delicioasa,am incercat-o ,am respectat intocmai toti pasii si ingredientele si toata lumea a fost incantata ...Multumesc mult...

  • Fara foto

    Antoaneta, 22 iulie 2009

    Exista si variatia antileza, cu ceva mai putine calorii si posibilitatea spectaculoasa a flambarii (unt, zahar brun, banane, rom). Retin nuca de cocos însa:) Numai de bine!

  • Fara foto

    Clau I. (Bucatar) , 22 iulie 2009

    Aveti drepate...si uite asa avem inca un motiv in plus ca sa mai dam o fuga la Bangkok.(de parca avem nevoie de motive :)) Surprinzator este ca Lemon grass gasim proaspat la Real sau Metro, dar orez sticky NU! Va urmaream zilele trecute prezentand Limeta Kaffir la TV si cum provizia mea de frunze se apropie de sfarsit v-am invidiat. In alta ordine si legat de alta bucatarie, in Piata Amzei la magazinul Ki Life gasiti Konbu, Wakame si multe alte produse si condimente. Poate ati vazut pe undeva Harusame noodles? Apreciez orice informatie.

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    @Clau I.: Ehe, reteta de orez lipicios cu mango este una clasica in Asia de Sud-Est. Am gatit-o de cateva ori; mai greu este sa gasesti la noi acest orez lipicios.

  • Fara foto

    Clau I. (Bucatar) , 21 iulie 2009

    Interesanta combinatie:pesmet si nuca de cocos. Am incercat reteta dar am inlocuit sosul cu inghetata. Iar la prezentare am adaugat o floare de orhidee...O combinatie interesanta. O sugestie de desert thailandez pentru Domnul Radu Popovici:Sticky rice with mango

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Mie imi place, nu mananci in fiecare zi sa faci colesterolul 500, diabet,s.a.m.d.! In plus: cine te obliga sa prepari sau sa mananci? Suntem favorizati ca dl Radu ne descrie foarte multe retete de care unii nici nu au auzit. Multumim dl-le Radu Popovici!

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    @Stanciu Eliza: Reteta aceasta nu este cu nimic mai nesanatoasa decat orice alt desert, sau decat sarmalele, snitelele, fripturile si alte prajeli atat de specifice bucatariei noastre neaose. Oricum, reteta este optionala, nimeni nu va sileste sa gatiti ceea ce nu va cade bine.

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    @ddd: Daca i-as spune lamaie, ar fi incorect; daca i-as spune lamaie verde ar crea confuzie, caci si lamaia galbena este verde daca este necoapta. Daca i-as spune lime, ar fi din nou incorect, mai ales ca l-am citi altfel decat se scrie, lucru neobisnuit pentru limba noastra. Limeta este perfect acceptabil pana cand Academia se va hotari cum sa numeasca acest fruct. In fine, mai cred ca modul in care te adresezi cuiva, spune multe despre educatia cuiva, daca intelegin unde vreau sa bat.

  • Fara foto

    Stanciu Eliza, 20 iulie 2009

    Mi se pare sinucidere curata, prajeala plus dulce plus lapte cocos. Aveti mila plss si de ficatul nostru.

  • Irina D.

    Irina D. (Bucatar) , 19 iulie 2009

    Si cam pe la ce raion ar trebui sa ne uitam dupa lapte de cocos? Am cautat in auchan cam o ora si nu am gasit, am improvizat ceva, acum astept sa vad cum a iesit.

  • Fara foto

    dddd, 18 iulie 2009

    Nu poti sa-i zici lamaie? Trebue sa-i zici " limeta"?Fi ba roman!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Ce bine e de cei din Bucuresti,in provincie nu gasesti mare lucru.....

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Un desert f. gustos si hranitor!Felicitari!

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    @veronica @ luminita: Lapte de cocos se gaseste, de cativa ani deja, in MegaImage, Cora, Carrefour.

  • veronica

    veronica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Dar lapte de cocos unde gasim?

  • veronica

    veronica (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Interesanta reteta,felicitari domnul Radu popovici,eu cred ca-i va place si copilului meu.

  • Fara foto

    livia, 17 iulie 2009

    O reteta care mi-a captat atentia ! O s-o incerc si eu!

  • Fara foto

    luminita, 17 iulie 2009

    Dar unde gasesc lapte de cocos???

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Interesant si bun, merita incercata!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Absolut tot din ceea ce face domnul Radu Popovici este la grad '' superlativ''.Felicitari pentru aceasta reteta pe care sigur am sa o incerc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Chiar imi place aceasta reteta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Chiar trebuie atat de mult ulei? Si tigaie mare?