Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. Reteta se prepara rapid si place atat copiilor, cat si adultilor.

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Bucatarie: thailandeza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:

4 banane ferme, de dimensiune medie (circa 800 g in total), decojite si taiate in jumatate, pe lungime

faina

2 oua, batute

1 cana miez de nuca de cocos deshidratat

2 linguri pesmet

ulei, pentru prajit

100 g zahar brun

110 g zahar alb tos

125 ml apa

340 g lapte de cocos, din cutie

1 lingura amidon

1 lingurita de coaja rasa de limeta

1 lingura apa

20 g unt

Instructiuni:

Se amesteca intr-un castron mare pesmetul si miezul de nuca de cocos.

Se tavalesc jumatatile de banane prin faina, se scutura de exces, se inmoaie in ouale batute, apoi se tavalesc prin mixtura de pesmet si miez de nuca de cocos.

Se combina, intr-o craticioara, zaharul brun si cel alb cu 125 ml apa, pe flacara medie. Se amesteca, fara a da mixtura in clocot, pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe amestecul 8 minute, sau pana cand capata o culoare bruna.

Intre timp, se adauga uleiul intr-o tigaie mare, astfel ca sa formeze un start inalt de 5 cm. Se lasa sa se incinga bine, apoi se adauga jumatatile de banana si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.

Se combina amidonul cu 1 lingura de apa. Se adauga in craticioara cu sos caramel laptele de cocos si mixtura de amidon. Se amesteca pana ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine, pana ce s-a topit.

Se servesc bananele fierbinti, stropite cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise