Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.
Dificultate: uşor
Cantitate: 4-6 porţii
Timp de preparare: 5 minute plus 2 3/4 ore congelare
Timp de gătit: 0 minute
Ingrediente:
60 g zahăr tos
450 g kiwi, decojite si taiate bucatele
3 cm bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
300 ml apa
150 g zahar
Instrucţiuni:
Se face un sirop fierband la foc mic, timp de cateva minute, apa si zaharul, pana ce acxesta este dizolvat, iar mixtura capata o consistenta putin mai groasa, siropoasa.
Se ia suiropul de pe foc si selasa sa se raceasca.
Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu siropul, şi se procesează până cese obţine un piure omogen.
Se toarnă piureul într-un container pentru congelator şi se congelează circa 2-4 ore, sau până ce se solidifică.
Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul şi se sparge mixtura folosind o lingură solidă.
Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator timp de alte 45 deminute.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii