Sorbet de kiwi cu ghimbir

Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.

Sorbet de kiwi cu ghimbir

Dificultate: uşor

Cantitate: 4-6 porţii

Timp de preparare: 5 minute plus 2 3/4 ore congelare

Timp de gătit: 0 minute

Ingrediente:

60 g zahăr tos

450 g kiwi, decojite si taiate bucatele

3 cm bucată de ghimbir, dată prin răzătoare

300 ml apa

150 g zahar

Instrucţiuni:

Se face un sirop fierband la foc mic, timp de cateva minute, apa si zaharul, pana ce acxesta este dizolvat, iar mixtura capata o consistenta putin mai groasa, siropoasa.

Se ia suiropul de pe foc si selasa sa se raceasca.

Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu siropul, şi se procesează până cese obţine un piure omogen.

Se toarnă piureul într-un container pentru congelator şi se congelează circa 2-4 ore, sau până ce se solidifică.

Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul şi se sparge mixtura folosind o lingură solidă.

Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator timp de alte 45 deminute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure