Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.
Dificultate: uşor
Cantitate: 4-6 porţii
Timp de preparare: 5 minute plus 2 3/4 ore congelare
Timp de gătit: 0 minute
Ingrediente:
60 g zahăr tos
450 g kiwi, decojite si taiate bucatele
3 cm bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
300 ml apa
150 g zahar
Instrucţiuni:
Se face un sirop fierband la foc mic, timp de cateva minute, apa si zaharul, pana ce acxesta este dizolvat, iar mixtura capata o consistenta putin mai groasa, siropoasa.
Se ia suiropul de pe foc si selasa sa se raceasca.
Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu siropul, şi se procesează până cese obţine un piure omogen.
Se toarnă piureul într-un container pentru congelator şi se congelează circa 2-4 ore, sau până ce se solidifică.
Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul şi se sparge mixtura folosind o lingură solidă.
Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator timp de alte 45 deminute.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii