Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.

Dificultate: uşor
Cantitate: 4-6 porţii
Timp de preparare: 5 minute plus 2 3/4 ore congelare
Timp de gătit: 0 minute

Ingrediente:
60 g zahăr tos
450 g kiwi, decojite si taiate bucatele
3 cm bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
300 ml apa
150 g zahar

Instrucţiuni:
Se face un sirop fierband la foc mic, timp de cateva minute, apa si zaharul, pana ce acxesta este dizolvat, iar mixtura capata o consistenta putin mai groasa, siropoasa.
Se ia suiropul de pe foc si selasa sa se raceasca.
Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu siropul, şi se procesează până cese obţine un piure omogen.
Se toarnă piureul într-un container pentru congelator şi se congelează circa 2-4 ore, sau până ce se solidifică.
Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul şi se sparge mixtura folosind o lingură solidă.
Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator timp de alte 45 deminute.

Pofta buna!


Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    CRED CA ESTE UN DELICIU. ORICUM E CEVA DEOSEBIT. AM SA INCERC NEAPARAT/

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Este o bunatate,Valentina in loc de kiwi poti folosi alte fructe ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    In mod sigur este tare delicios...Pacat ca eu si fiica mea avem alergie la kiwi...

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte bun si rapid! Am fãcut mousse de kiwi(am fiert kiwi cu zahãr apoi am pisat cu blenderul),nu m-am gândit la sorbet...merçi de retetã!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Cred ca e o bunatate... am sa incerc aceasta reteta.