Este un sorbet incredibil de răcoritor, datorită ghimbirului, care poate fi alăturat, în această reţetă, şi altor tipuri de fructe: lămâie, nucă de cocos, lychi, mango.

Dificultate: uşor
Cantitate: 4-6 porţii
Timp de preparare: 5 minute plus 2 3/4 ore congelare
Timp de gătit: 0 minute

Ingrediente:
60 g zahăr tos
450 g kiwi, decojite si taiate bucatele
3 cm bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
300 ml apa
150 g zahar

Instrucţiuni:
Se face un sirop fierband la foc mic, timp de cateva minute, apa si zaharul, pana ce acxesta este dizolvat, iar mixtura capata o consistenta putin mai groasa, siropoasa.
Se ia suiropul de pe foc si selasa sa se raceasca.
Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu siropul, şi se procesează până cese obţine un piure omogen.
Se toarnă piureul într-un container pentru congelator şi se congelează circa 2-4 ore, sau până ce se solidifică.
Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul şi se sparge mixtura folosind o lingură solidă.
Se amestecă până ce se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator timp de alte 45 deminute.

Pofta buna!


Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    CRED CA ESTE UN DELICIU. ORICUM E CEVA DEOSEBIT. AM SA INCERC NEAPARAT/

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Este o bunatate,Valentina in loc de kiwi poti folosi alte fructe ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    In mod sigur este tare delicios...Pacat ca eu si fiica mea avem alergie la kiwi...

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte bun si rapid! Am fãcut mousse de kiwi(am fiert kiwi cu zahãr apoi am pisat cu blenderul),nu m-am gândit la sorbet...merçi de retetã!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Cred ca e o bunatate... am sa incerc aceasta reteta.