Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Reteta este deosebit de aromata, iar cei care iubesc gustul un piculet iute vor fi incantati. Cei care sunt prudenti cu preparatele picante pot renunta la boiaua iute si/sau la ardeiul iute.

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Bucatarie: indiana

Dificultate: mediu

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 15 minute plus marinare

Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:

2 piepti de pui (circa 700 g in total), dezosati si fara piele, taiati cubulete, pentru frigarui

3-4 linguri de ulei de porumb

180-200 g iaurt gros (eu am folosit iaurt de oaie si bivolita)

sare

piper negru, proaspat macinat

1 ceapa mica, taiata bucati

6 catei de usturoi, taiati in sferturi

4 cm bucata de ghimbir proaspat, curatat si taiat bucati

2 linguri de amestec curry

1 ardei iute verde, tocat grosier

6 fire proaspete de coriandru, tocate marunt

20-24 frunze proaspete de menta, tocate marunt

1 lingura de alune caju, curatate

1 lingura de boia dulce

1 lingura de boia iute

orez Basmati fiert, pentru servit

amestec de foi de salata, pentru servit

Instructiuni:

Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, 4 catei de usturoi cu jumatate din ardeiul iute, ceapa, ghimbirul si 4-5 linguri de iaurt. Se amesteca aceasta mixtura cu sare, piper, boia si curry. Acest amestec se combina cu carnea, intr-un castron mare. Se amesteca bine cu mainile, se acopera castronul si se lasa la marinat cateva ore, in frigider.

Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, ardeiul iute ramas impreuna cu frunzele de coriandru si de menta, 1 lingura de ulei, restul de usturoi, sare si alune. Se amesteca bine, se acopera si se lasa ca sa se amestece aromele.

Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie metalica. Se infig bucatile de carne in frigari, iar acestea se asaza in tava, sprijinite cu capatul bont de marginea tavii. Se gateste carnea in cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce este facuta si rumenita. La cateva minute, frigaruile se ung cu ulei si se intorc. Totul dureaza circa 20 de minute.

Se servesc frigaruile alaturi de orez fiert, salata verde si sos de iaurt cu coriandru si menta.

Sfaturi:

Menta si coriandru se gasesc in supermarket, ambalate in pliculete de celofan.

Ghimbir se gaseste in supermarket, varsat, sau pe tavite ambalate in celofan

Curry (amestec de confdimente pisate) se gaseste in supermarket, ambalat in plicuri, sau borcanele.

Orez Basmati se gaseste in supermarket.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise