Reteta este deosebit de aromata, iar cei care iubesc gustul un piculet iute vor fi incantati. Cei care sunt prudenti cu preparatele picante pot renunta la boiaua iute si/sau la ardeiul iute.

Bucatarie:
indiana
Dificultate: mediu
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute plus marinare
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 700 g in total), dezosati si fara piele, taiati cubulete, pentru frigarui
3-4 linguri de ulei de porumb
180-200 g iaurt gros (eu am folosit iaurt de oaie si bivolita)
sare
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa mica, taiata bucati
6 catei de usturoi, taiati in sferturi
4 cm bucata de ghimbir proaspat, curatat si taiat bucati
2 linguri de amestec curry
1 ardei iute verde, tocat grosier
6 fire proaspete de coriandru, tocate marunt
20-24 frunze proaspete de menta, tocate marunt
1 lingura de alune caju, curatate
1 lingura de boia dulce
1 lingura de boia iute
orez Basmati fiert, pentru servit
amestec de foi de salata, pentru servit

Instructiuni:
Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, 4 catei de usturoi cu jumatate din ardeiul iute, ceapa, ghimbirul si 4-5 linguri de iaurt. Se amesteca aceasta mixtura cu sare, piper, boia si curry. Acest amestec se combina cu carnea, intr-un castron mare. Se amesteca bine cu mainile, se acopera castronul si se lasa la marinat cateva ore, in frigider.

Se piseaza intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, ardeiul iute ramas impreuna cu frunzele de coriandru si de menta, 1 lingura de ulei, restul de usturoi, sare si alune. Se amesteca bine, se acopera si se lasa ca sa se amestece aromele.

Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie metalica. Se infig bucatile de carne in frigari, iar acestea se asaza in tava, sprijinite cu capatul bont de marginea tavii. Se gateste carnea in cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, pana ce este facuta si rumenita. La cateva minute, frigaruile se ung cu ulei si se intorc. Totul dureaza circa 20 de minute.
Se servesc frigaruile alaturi de orez fiert, salata verde si sos de iaurt cu coriandru si menta.

Sfaturi:

Menta si coriandru se gasesc in supermarket, ambalate in pliculete de celofan.
Ghimbir se gaseste in supermarket, varsat, sau pe tavite ambalate in celofan
Curry (amestec de confdimente pisate) se gaseste in supermarket, ambalat in plicuri, sau borcanele.
Orez Basmati se gaseste in supermarket.

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • diana

    diana (Maestru bucatar) , 09 iulie 2010

    mi-a placut tare ,tare

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Felicitari Radu, ca de obicei de altfel !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    O reteta clara, venita de la un profesionalist, felicitari, va admir toate retetele, sunt un deliciu!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Bun şi aromat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Reteta e foarte interesanta !

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Tare buna tb sa fie.. Felicitari pentru articol.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Foarte interesanta reteta, merita facuta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    O combinatie perfecta,cum numai domnul Radu putea sa o faca.Felicitari pentru acest articol.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Delicios

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Ca intotdeauna...retete interesante si gustoase ...