Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta (lamaie verde), ananas, zahar de palmier. Preparatul este usor si racoritor in acelasi timp, cu un gust dulce-acrisor, delicios. Contrastul dintre ananasul cald si dulce, si iaurtul rece si usor acrisor, este surprinzator si foarte placut.
Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 7 minute
Ingrediente:
1 ananas mic, proaspat
3 linguri de unt
1 lingura de miez de nuca de cocos deshidratat
4 linguri de zahar de palmier (sau zahar de trestie, ori zahar brun)
4 linguri de suc de limeta
2 cm bucata de ghimbir
coaja rasa de limeta, pentru ornat (optional)
iaurt gros si rece, pentru servit
Instructiuni:
Se reteaza varful ananasului si se indeparteaza coaja cu un cutit ascutit. Se scot apoi “ochii” ramasi de la coaja. Se taie fructul in jumatate, pe inaltime, si se indeparteaza miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe latime, felii de 1 cm grosime si 5-6 cm lungime.
Se topeste untul intr-un wok, sau tigaie mare. Cand este incins si incepe sa sfaraie, se adauga feliutele de ananas si se gatesc la foc mediu, circa 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce incep sa se rumeneasca.
Intre timp se prajeste uscat miezul de nuca de cocos pana ce se rumeneste putin. Se pune apoi deoparte.
Se curata de coaja ghimbirul si se da pe razatoare; razatura se stoarce, sucul colectandu-se intr-un castronel.
Se presara zaharul peste ananas, se adauga sucul de lamaie si cel de ghimbir si se gateste, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se impart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presara cu miez de nuca de cocos si coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de iaurt rece.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii