Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta (lamaie verde), ananas, zahar de palmier. Preparatul este usor si racoritor in acelasi timp, cu un gust dulce-acrisor, delicios. Contrastul dintre ananasul cald si dulce, si iaurtul rece si usor acrisor, este surprinzator si foarte placut.

Ananas cu sirop si iaurt

Bucatarie: thailandeza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:

1 ananas mic, proaspat

3 linguri de unt

1 lingura de miez de nuca de cocos deshidratat

4 linguri de zahar de palmier (sau zahar de trestie, ori zahar brun)

4 linguri de suc de limeta

2 cm bucata de ghimbir

coaja rasa de limeta, pentru ornat (optional)

iaurt gros si rece, pentru servit

Instructiuni:

Se reteaza varful ananasului si se indeparteaza coaja cu un cutit ascutit. Se scot apoi “ochii” ramasi de la coaja. Se taie fructul in jumatate, pe inaltime, si se indeparteaza miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe latime, felii de 1 cm grosime si 5-6 cm lungime.

Se topeste untul intr-un wok, sau tigaie mare. Cand este incins si incepe sa sfaraie, se adauga feliutele de ananas si se gatesc la foc mediu, circa 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce incep sa se rumeneasca.

Intre timp se prajeste uscat miezul de nuca de cocos pana ce se rumeneste putin. Se pune apoi deoparte.

Se curata de coaja ghimbirul si se da pe razatoare; razatura se stoarce, sucul colectandu-se intr-un castronel.

Se presara zaharul peste ananas, se adauga sucul de lamaie si cel de ghimbir si se gateste, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se impart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presara cu miez de nuca de cocos si coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de iaurt rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi