Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta (lamaie verde), ananas, zahar de palmier. Preparatul este usor si racoritor in acelasi timp, cu un gust dulce-acrisor, delicios. Contrastul dintre ananasul cald si dulce, si iaurtul rece si usor acrisor, este surprinzator si foarte placut.

Ananas cu sirop si iaurt

Bucatarie: thailandeza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:

1 ananas mic, proaspat

3 linguri de unt

1 lingura de miez de nuca de cocos deshidratat

4 linguri de zahar de palmier (sau zahar de trestie, ori zahar brun)

4 linguri de suc de limeta

2 cm bucata de ghimbir

coaja rasa de limeta, pentru ornat (optional)

iaurt gros si rece, pentru servit

Instructiuni:

Se reteaza varful ananasului si se indeparteaza coaja cu un cutit ascutit. Se scot apoi “ochii” ramasi de la coaja. Se taie fructul in jumatate, pe inaltime, si se indeparteaza miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe latime, felii de 1 cm grosime si 5-6 cm lungime.

Se topeste untul intr-un wok, sau tigaie mare. Cand este incins si incepe sa sfaraie, se adauga feliutele de ananas si se gatesc la foc mediu, circa 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce incep sa se rumeneasca.

Intre timp se prajeste uscat miezul de nuca de cocos pana ce se rumeneste putin. Se pune apoi deoparte.

Se curata de coaja ghimbirul si se da pe razatoare; razatura se stoarce, sucul colectandu-se intr-un castronel.

Se presara zaharul peste ananas, se adauga sucul de lamaie si cel de ghimbir si se gateste, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se impart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presara cu miez de nuca de cocos si coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de iaurt rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise