Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta (lamaie verde), ananas, zahar de palmier. Preparatul este usor si racoritor in acelasi timp, cu un gust dulce-acrisor, delicios. Contrastul dintre ananasul cald si dulce, si iaurtul rece si usor acrisor, este surprinzator si foarte placut.

Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:
1 ananas mic, proaspat
3 linguri de unt
1 lingura de miez de nuca de cocos deshidratat
4 linguri de zahar de palmier (sau zahar de trestie, ori zahar brun)
4 linguri de suc de limeta
2 cm bucata de ghimbir
coaja rasa de limeta, pentru ornat (optional)
iaurt gros si rece, pentru servit

Instructiuni:
Se reteaza varful ananasului si se indeparteaza coaja cu un cutit ascutit. Se scot apoi “ochii” ramasi de la coaja. Se taie fructul in jumatate, pe inaltime, si se indeparteaza miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe latime, felii de 1 cm grosime si 5-6 cm lungime.

Se topeste untul intr-un wok, sau tigaie mare. Cand este incins si incepe sa sfaraie, se adauga feliutele de ananas si se gatesc la foc mediu, circa 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce incep sa se rumeneasca.

Intre timp se prajeste uscat miezul de nuca de cocos pana ce se rumeneste putin. Se pune apoi deoparte.
Se curata de coaja ghimbirul si se da pe razatoare; razatura se stoarce, sucul colectandu-se intr-un castronel.

Se presara zaharul peste ananas, se adauga sucul de lamaie si cel de ghimbir si se gateste, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se impart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presara cu miez de nuca de cocos si coaja rasa de limeta si se servesc alaturi de iaurt rece.


Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    O IDEE MINUNATA. MULUMIM

  • Fara foto

    cookaholic (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    Aiaiai, ce de arome! Parca deja simt melanjul pe limba! Musai trebuie facut, chiar weekendul asta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Inca o reteta delicioasa ...Va multumesc...