Bucatarie: chinezeasca Dificultate: usor Cantitate: 4 portii Timp de preparare: 20 minute Timp de gatit: 0
20 creveti medii, prefierti, decorticati
2 cani cu frunze mixte de salata
1 bucatica de morcov, taiata julienne
1 bucatica de radacina de telina, taiata julienne
1 catel de usturoi, dat prin razatoare
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de coaja rasa de lamaie
1 lingura de seminte de susan
3 linguri de ulei de salata
1 lingura de otet de orez (sau otet de vin alb, de buna calitate)
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de ulei brun de susan
1 fruct de carambola, feliat subtire (optional), pentru ornat
30 g alune caju (sau jumatati de migdale), prajite
piper alb, macinat
2 cepe verzi, taiate bucatele pe diagonala
1 lingura de zahar brun
Se amesteca intr-un castronel uleiul de salata, otetul, usturoiul, sosul de soia, sucul si coaja rasa de lamaie, zaharul, piperul alb si uleiul de susan. Se acopera castronelul si se lasa 10 minute, ca sa se dezvolte aronele.
Intre timp, se prajesc semintele de susan, intr-o tigaita, la foc mediu, fara ulei. Cand incep sa se rumeneasca, se ia tigaita de pe foc.
Se pun intr-un castron mare frunzele de salata, ceapa verde si alunele caju. Se toarna in castron sosul preparat mai sus. Se amesteca bine.
Se imparte mixtura de vegetale intre farfuriile individuale. Se asaza cate 5 creveti deasupra, se aranjeaza cateva feliute de carambola, in mod cat mai decorativ. Se orneaza cu firisoarele de morcovi si de teline. Se presara cu seminte de susan prajite si se serveste imediat.
Sfaturi:
Puteti folosi, in loc de creveti, bucatele de carne de pui prajita, ori bucatele de peste prajit, ramase de la o masa anterioara.
In supermarket se gasesc pungi (marca salata Iceberg) ce contin deja un amestec foarte decorativ de morcov si telina taiate julienne. Mai multe amanunte despre acest tip de salate gasiti aici.
Zaharul brun este mai gustos si mai sanatos decat cel alb; in plus, are o aroma subtila de caramel, care imbogateste gustul acestei salate. In lipsa lui, se poate insa folosi si zahar obisnuit.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii