Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 0
20 creveti medii, prefierti, decorticati
2 cani cu frunze mixte de salata
1 bucatica de morcov, taiata julienne
1 bucatica de radacina de telina, taiata julienne
1 catel de usturoi, dat prin razatoare
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de coaja rasa de lamaie
1 lingura de seminte de susan
3 linguri de ulei de salata
1 lingura de otet de orez (sau otet de vin alb, de buna calitate)
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de ulei brun de susan
1 fruct de carambola, feliat subtire (optional), pentru ornat
30 g alune caju (sau jumatati de migdale), prajite
piper alb, macinat
2 cepe verzi, taiate bucatele pe diagonala
1 lingura de zahar brun

Se amesteca intr-un castronel uleiul de salata, otetul, usturoiul, sosul de soia, sucul si coaja rasa de lamaie, zaharul, piperul alb si uleiul de susan. Se acopera castronelul si se lasa 10 minute, ca sa se dezvolte aronele.

Intre timp, se prajesc semintele de susan, intr-o tigaita, la foc mediu, fara ulei. Cand incep sa se rumeneasca, se ia tigaita de pe foc.

Se pun intr-un castron mare frunzele de salata, ceapa verde si alunele caju. Se toarna in castron sosul preparat mai sus. Se amesteca bine.
Se imparte mixtura de vegetale intre farfuriile individuale. Se asaza cate 5 creveti deasupra, se aranjeaza cateva feliute de carambola, in mod cat mai decorativ. Se orneaza cu firisoarele de morcovi si de teline. Se presara cu seminte de susan prajite si se serveste imediat.

Sfaturi:
Puteti folosi, in loc de creveti, bucatele de carne de pui prajita, ori bucatele de peste prajit, ramase de la o masa anterioara.

In supermarket se gasesc pungi (marca salata Iceberg) ce contin deja un amestec foarte decorativ de morcov si telina taiate julienne. Mai multe amanunte despre acest tip de salate gasiti aici.

Zaharul brun este mai gustos si mai sanatos decat cel alb; in plus, are o aroma subtila de caramel, care imbogateste gustul acestei salate. In lipsa lui, se poate insa folosi si zahar obisnuit.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Un deliciu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Interesanta reteta !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    Reteta pare foarte gustoasa .

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Interesanta reteta. Cred ca mi-ar place foarte mult.

  • Fara foto

    mihai, 04 septembrie 2009

    Mancarea chinezeasca e foarte buna, de aceea a cucerit toate cele cinci continente. Noodles (pastele) fac o mare concurenta cu pastele italiene care provin din bucataria chinezeasca gratie calatorului marco polo.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Ador crevetii sau cum le numesc la supermarket''cozi de creveti''sunt foarte deliciosi fierti cu orice fel de garnitura.Felicitari pentru reteta,ca intotdeauna domnul Radu Popovici,ne prezinta retete super-deliciose.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Sunt fan peste,fructe de mare...Reteta este deosebita, usor de pregatit si merita testata...

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Imi plac creveti foarte mult,iar reteta este interesanta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Ca de obicei o reteta minunata.