Reteta are un gust si o aroma specifica, date de combinatia dintre siropul caramel, ghimbir si susan.

Bucatarie: vietnameza
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Durata: 40 minute
Categorie: fel principal / peste

Ingrediente:
4 fileuri de pangasius (sau orice peste cu carne alba), cu sau fara piele, circa 750 g in total
3-4 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, decojita si taiata fasiute foarte subtiri
2 1/2 linguri de sos de soia
200 ml apa
70 g zahar brun
2 linguri de seminte de susan
2 lingurite de ulei brun de susan
1 limeta, coaja rasa si sucul de la
frunze de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
rondele de ardei iute rosu, pentru ornat
orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic, fiert, pentru servit

Se pun 50 ml apa si zaharul intr-o craticioara, la foc mic. Se fierbe amestecul incet, amestecand continuu, pana ce capata culoare bruna, circa 10-15 minute. Se ia de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri de apa.

Se spala fileurile de peste, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se incinge uleiul intr-un wok, sau o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ghimbirul si se prajeste 1-2 minute, pana ce incepe sa miroase si capata o nuanta aurie.

Se adauga fileurile de peste in wok si se prajesc 3 minute pe fiecare parte. Intre timp se prajesc semintele de susan 1 minut, intr-o tigaita, fara ulei. Cand incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc si se pun deoparte.

Se adauga in wok sosul de soia, siropul de zahar, uleiul de susan, sucul si coaja de limeta si 150 ml apa si se fierb ingredientele, fara a acoperi wok-ul, circa 10 minute. Se ia wok-ul de pe foc. Se aranjeaza fileurile pe 4 farfurii, se presara din belsug cu seminte prajite de susan, se orneaza si se servesc fierbinti, cu orez fiert.

Sfaturi:
Ulei brun de susan se gaseste in aupermarket, ambalat in sticlute de 120-250 ml.
Orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic se gaseste, de asemenea, in toate supermarketurile. Se prepara urmand indicatiile de pe ambalaj.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    O reteta super buna.

  • proca constanta

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta.

  • proca constanta

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta.

  • proca constanta

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    O reteta foarte interesanta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Sunt fan peste si am invatat foarte multe din retetele lui Radu Popovici.Felicitari inca odata pentru articol.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Produsul final trebuie sa fie un deliciu...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Interesantă bucătăria asiatică!

  • Fara foto

    CIOCOLATA AMARUIE, 28 ianuarie 2010

    PARE BUNA.O S-O INCERC.MERCI

  • Fara foto

    Cely, 28 ianuarie 2010

    Va rog verificati,trebuie sa fi fost o defectiune tehnica. Eu nu am postat de 8 ori acelasi comentariu. Sunt mai multe erori in ulima vreme.Verificati va rog

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Gustoasa, interesanta, usor de gatit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O reteta, interesanta, gustoasa, usor de preparat si nu in foarte mult timp.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    e...interesanta reteta pentru vietnamezi! Mi se pare sosul prea dulce pentru peste(gustul meu e usturoiat-sarat)..dar gusturile nu se discuta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O reteta interesanta, usor de realizat. Cred ca e delicioasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Foarte buna si interesanta reteta, ca de fiecare data, ne incantati cu bunatatile dv.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Merita incercata aceasta reteta,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari pentru reteta.Am sa fac cu file de crap,pentru ca eu nu mai mananc pangasius dupa ce am vazut un reportaj.Felicitari inca odata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Foarte interesanta combinatia,iar produsul final trebuie sa fie un deliciu...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Suna bine reteta.Felicitari!