Reteta are un gust si o aroma specifica, date de combinatia dintre siropul caramel, ghimbir si susan. Bucatarie: vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate: 4 portii Durata: 40 minute Categorie: fel principal / peste
Ingrediente:
4 fileuri de pangasius (sau orice peste cu carne alba), cu sau fara piele, circa 750 g in total
3-4 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, decojita si taiata fasiute foarte subtiri
2 1/2 linguri de sos de soia
200 ml apa
70 g zahar brun
2 linguri de seminte de susan
2 lingurite de ulei brun de susan
1 limeta, coaja rasa si sucul de la
frunze de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
rondele de ardei iute rosu, pentru ornat
orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic, fiert, pentru servit
Se pun 50 ml apa si zaharul intr-o craticioara, la foc mic. Se fierbe amestecul incet, amestecand continuu, pana ce capata culoare bruna, circa 10-15 minute. Se ia de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri de apa.
Se spala fileurile de peste, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se incinge uleiul intr-un wok, sau o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ghimbirul si se prajeste 1-2 minute, pana ce incepe sa miroase si capata o nuanta aurie.
Se adauga fileurile de peste in wok si se prajesc 3 minute pe fiecare parte. Intre timp se prajesc semintele de susan 1 minut, intr-o tigaita, fara ulei. Cand incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc si se pun deoparte.
Se adauga in wok sosul de soia, siropul de zahar, uleiul de susan, sucul si coaja de limeta si 150 ml apa si se fierb ingredientele, fara a acoperi wok-ul, circa 10 minute. Se ia wok-ul de pe foc. Se aranjeaza fileurile pe 4 farfurii, se presara din belsug cu seminte prajite de susan, se orneaza si se servesc fierbinti, cu orez fiert.
Sfaturi:
Ulei brun de susan se gaseste in aupermarket, ambalat in sticlute de 120-250 ml.
Orez cu bob lung amestecat cu orez salbatic se gaseste, de asemenea, in toate supermarketurile. Se prepara urmand indicatiile de pe ambalaj.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii