Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, cel mai scump. Reteta de fata este originara din Mumbai, si a fost adusa acolo de emigrantii pakistanezi care s-au stabilit in zona, in secolul trecut. Acest curry este foarte aromat, cu gust picant.

Curry de pui cu cardamom

Bucatarie: indiana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:

2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete

400 ml iaurt

35 de pastai de cardamom, semintele de la

3 linguri de ulei de floarea-soarelui

2 lingurite de boabe de piper negru

1 lingurita de curcuma, macinata

1 lingurita de boia iute

2 lingurite de boabe de coriandru, macinate

1 cutie de rosii tocate, circa 250 g

1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

2 rosii, feliate subtire, pentru servit

sare, dupa gust

Instructiuni:

Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua (sau intr-un blender), cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putin iaurt, ca sa formeze o pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu.

Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.

Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.

Sfaturi:

Cardamom sub forma de pastai se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in supermarket, produs de Fuchs) si sariti operatiunea de pisare, de la inceput. Amestecati direct cardamomul macinat cu iaurtul.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure