Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, cel mai scump. Reteta de fata este originara din Mumbai, si a fost adusa acolo de emigrantii pakistanezi care s-au stabilit in zona, in secolul trecut. Acest curry este foarte aromat, cu gust picant.
Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete
400 ml iaurt
35 de pastai de cardamom, semintele de la
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de boabe de piper negru
1 lingurita de curcuma, macinata
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
1 cutie de rosii tocate, circa 250 g
1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat
2 rosii, feliate subtire, pentru servit
sare, dupa gust

Instructiuni:
Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua (sau intr-un blender), cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putin iaurt, ca sa formeze o pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu.

Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.

Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.

Sfaturi:
Cardamom sub forma de pastai se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in supermarket, produs de Fuchs) si sariti operatiunea de pisare, de la inceput. Amestecati direct cardamomul macinat cu iaurtul.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Siv Gaby, 15 aprilie 2014

    Am preparat aceasta reteta de ziua mea si a iesit minunat de delicioasa! O recomand oricui doreste sa incerce ceva nou fata de bucataria romaneasca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    In mod sigur are un gust deosebit si o aroma placuta...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Cred ca are un gust minunat. Voi cauta cardamom.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Retetele sunt convinsa ca sunt deosebite ,dar in localitatea de unde sunt eu nu am gasit decat foarte putine din condimentele respective. Sper sa le pot procura in aceasta vara cand voi pleca prin tara .

  • Fara foto

    Tiberiu Cazacioc, 16 aprilie 2010

    nu ratati si terasa "Musafir by Amarjit", de la ARK Bursa Marfurilor (vis-a-vis de Piata de flori Cosbuc)....o bucatarie-container interesanta ca arhitectura si meniu...Amarjit Singh ne-a invitat vineri 16 aprilie la Saag Paneer: "...is a gourmet Vegetarian dish(Spinach with Indian cheese) from Punjab where I am from." :)

  • Fara foto

    Radu Popovici (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    @Ramona A: Cardamomul folosit in cantitate mai mare va da o aroma deosebita si puternica. In cantitate mica, asa cum este in pudra de curry, abia se face simtit. Sper sa incerci reteta si sa-ti placa. @dicarmencitta1957: Multumesc pentru felicitari, mi-ar placea insa sa incercati si reteta. Mi-ar placea sa va placa. :) @constanta proca: Ma bucur ca apreciati articolele mele, caci le scriu cu placere. Puteti insa incerca si reteta, veti vedea ca este deosebita si gustoasa, nu doar interesanta. :)

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am facut ceva experimente acasa cu carne de pui,mere,lapte de cocos,si curry(la ingrediente zice si cardamom macinat)a iesit tare bun!Merçi de reteta,o salvez!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    O bunatate,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Un articol foarte instructiv si interesant.