Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, cel mai scump. Reteta de fata este originara din Mumbai, si a fost adusa acolo de emigrantii pakistanezi care s-au stabilit in zona, in secolul trecut. Acest curry este foarte aromat, cu gust picant.

Curry de pui cu cardamom

Bucatarie: indiana

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:

2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete

400 ml iaurt

35 de pastai de cardamom, semintele de la

3 linguri de ulei de floarea-soarelui

2 lingurite de boabe de piper negru

1 lingurita de curcuma, macinata

1 lingurita de boia iute

2 lingurite de boabe de coriandru, macinate

1 cutie de rosii tocate, circa 250 g

1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

2 rosii, feliate subtire, pentru servit

sare, dupa gust

Instructiuni:

Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua (sau intr-un blender), cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putin iaurt, ca sa formeze o pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu.

Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.

Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.

Sfaturi:

Cardamom sub forma de pastai se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in supermarket, produs de Fuchs) si sariti operatiunea de pisare, de la inceput. Amestecati direct cardamomul macinat cu iaurtul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise