Peste cu legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 ardei gras rosu curatat
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 ceapa rosie curatata
  • -1 caciulie de usturoi, tocat marunt
  • -2 dovlecei nu prea mari,curatati si taiati in felii groase
  • -1 conserva de 400 gr de rosii in suc propriu sau echivalentul in rosii proaspete oparite si curatate de pielita
  • -1,2 kg.din pestele preferat ( fara os )
  • - zeama de lamaie
  • - câteva frunze de busuioc verde
  • - sare si piper dupa gust
  • - cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel verde tocat in cantitatea dorita pentru garnitura

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Taiati ardeiul gras in bucati si ceapa in rondele groase.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul timp de 5 minute.

Adaugati bucatile de ardei si feliile de dovlecel si lasati totul pe foc inca 5 minute.

Turnati rosiile impreuna cu sucul lor in tigaie.

Dupa 5 minute adaugati sare si piper dupa gust si rasturnati totul intr-un vas termorezistent.

Ungeti pestele cu sare si piper dupa gust si asezati-l peste legume. Stropiti cu putin ulei si cu zeama de lamâie, acoperiti vasul si bagati-1 la cuptor circa 20 minute.

Luati capacul de pe vas, amestecati cu grija frunzele de busuioc cu legumele si bagati pestele din nou in cuptor inca 5 minute. Serviti imediat, cu cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise