autor:

juliya

» » Mancaruri cu peste

Peste cu legume

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
-1 ardei gras rosu curatat, -1 lingura ulei de masline, -1 ceapa rosie curatata, -1 caciulie de usturoi, tocat marunt, -2 dovlecei nu prea mari,curatati si taiati in felii groase, -1 conserva de 400 gr de rosii in suc propriu sau echivalentul in rosii proaspete oparite si curatate de pielita, -1,2 kg.din pestele preferat ( fara os ), - zeama de lamaie, - câteva frunze de busuioc verde, - sare si piper dupa gust, - cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel verde tocat in cantitatea dorita pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Taiati ardeiul gras in bucati si ceapa in rondele groase.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul timp de 5 minute.
Adaugati bucatile de ardei si feliile de dovlecel si lasati totul pe foc inca 5 minute.
Turnati rosiile impreuna cu sucul lor in tigaie.
Dupa 5 minute adaugati sare si piper dupa gust si rasturnati totul intr-un vas termorezistent.
Ungeti pestele cu sare si piper dupa gust si asezati-l peste legume. Stropiti cu putin ulei si cu zeama de lamâie, acoperiti vasul si bagati-1 la cuptor circa 20 minute.
Luati capacul de pe vas, amestecati cu grija frunzele de busuioc cu legumele si bagati pestele din nou in cuptor inca 5 minute. Serviti imediat, cu cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste
Salata de pui, peste si legume

Salata de pui, peste si legume

Se curata, spala si se pun la fiert morcovii si cartofii, se lasa la foc mediu, apoi se-ncearca legumele

13 voturi    3 comentarii
50 min
Salate cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    foarte bun pestele la cuptor,eu nu prea maninc peste dar asa mai fac si la gratar saramura,gustos

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 ardei gras rosu curatat
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 ceapa rosie curatata
  • -1 caciulie de usturoi
  • tocat marunt
  • -2 dovlecei nu prea mari,curatati si taiati in felii groase
  • -1 conserva de 400 gr de rosii in suc propriu sau echivalentul in rosii proaspete oparite si curatate de pielita
  • -1,2 kg.din pestele preferat ( fara os )
  • - zeama de lamaie
  • - câteva frunze de busuioc verde
  • - sare si piper dupa gust
  • - cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel verde tocat in cantitatea dorita pentru garnitura

Raporteaza reteta

anaandronel

anaandronel (Chef de cuisine)

foarte bun pestele la cuptor,eu nu prea maninc peste dar asa mai fac si la gratar saramura,gustos

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon si pastrav la gratar