autor:

juliya

» » Mancaruri cu peste

Peste cu legume

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
-1 ardei gras rosu curatat, -1 lingura ulei de masline, -1 ceapa rosie curatata, -1 caciulie de usturoi, tocat marunt, -2 dovlecei nu prea mari,curatati si taiati in felii groase, -1 conserva de 400 gr de rosii in suc propriu sau echivalentul in rosii proaspete oparite si curatate de pielita, -1,2 kg.din pestele preferat ( fara os ), - zeama de lamaie, - câteva frunze de busuioc verde, - sare si piper dupa gust, - cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel verde tocat in cantitatea dorita pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Taiati ardeiul gras in bucati si ceapa in rondele groase.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul timp de 5 minute.
Adaugati bucatile de ardei si feliile de dovlecel si lasati totul pe foc inca 5 minute.
Turnati rosiile impreuna cu sucul lor in tigaie.
Dupa 5 minute adaugati sare si piper dupa gust si rasturnati totul intr-un vas termorezistent.
Ungeti pestele cu sare si piper dupa gust si asezati-l peste legume. Stropiti cu putin ulei si cu zeama de lamâie, acoperiti vasul si bagati-1 la cuptor circa 20 minute.
Luati capacul de pe vas, amestecati cu grija frunzele de busuioc cu legumele si bagati pestele din nou in cuptor inca 5 minute. Serviti imediat, cu cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Intr-o tigaie se pune la incins 2 linguri de ulei. Cand este gata se adauga ceapa curata si taiata

20 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    foarte bun pestele la cuptor,eu nu prea maninc peste dar asa mai fac si la gratar saramura,gustos

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 ardei gras rosu curatat
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 ceapa rosie curatata
  • -1 caciulie de usturoi
  • tocat marunt
  • -2 dovlecei nu prea mari,curatati si taiati in felii groase
  • -1 conserva de 400 gr de rosii in suc propriu sau echivalentul in rosii proaspete oparite si curatate de pielita
  • -1,2 kg.din pestele preferat ( fara os )
  • - zeama de lamaie
  • - câteva frunze de busuioc verde
  • - sare si piper dupa gust
  • - cuscus sau orez fiert amestecat cu patrunjel verde tocat in cantitatea dorita pentru garnitura

Raporteaza reteta

anaandronel

anaandronel (Chef de cuisine)

foarte bun pestele la cuptor,eu nu prea maninc peste dar asa mai fac si la gratar saramura,gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastrav proaspat cu legume la cuptor