autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu praz la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, , 2 linguri unt, , sare, , piper, , 150 g smantana groasa, , 1/8 l smantana subtire, , 50 ml vin alb, , 1 lingurita Vegeta, , 3 linguri mustar (nu prea iute), , zahar, , 600 g file de peste (salau, merluciu), , 2 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti la grill

Creveti la grill

Creveti in general se gãsesc congelati,intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Sunt

17 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Avat cu rosii

Avat cu rosii

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati

10 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    foarte bunnnnn!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/8 l smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • 3 linguri mustar (nu prea iute)
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

foarte bunnnnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou marinat