autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu praz la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, , 2 linguri unt, , sare, , piper, , 150 g smantana groasa, , 1/8 l smantana subtire, , 50 ml vin alb, , 1 lingurita Vegeta, , 3 linguri mustar (nu prea iute), , zahar, , 600 g file de peste (salau, merluciu), , 2 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Faina, sarea si boiaua de ardei se amesteca si se trec crevetii prin aceasta combinatie fiind prajiti

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    foarte bunnnnn!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/8 l smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • 3 linguri mustar (nu prea iute)
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

foarte bunnnnn!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
PANGASIUS PANE