autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu praz la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, , 2 linguri unt, , sare, , piper, , 150 g smantana groasa, , 1/8 l smantana subtire, , 50 ml vin alb, , 1 lingurita Vegeta, , 3 linguri mustar (nu prea iute), , zahar, , 600 g file de peste (salau, merluciu), , 2 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare

Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare

Faceti un ulei aromatizat cu rozmarinul, cimbrul si usturoiul, toate tocate foarte fin. Lasati la

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    foarte bunnnnn!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/8 l smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • 3 linguri mustar (nu prea iute)
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

foarte bunnnnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Pastrav cu sos la cuptor