autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu praz la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, , 2 linguri unt, , sare, , piper, , 150 g smantana groasa, , 1/8 l smantana subtire, , 50 ml vin alb, , 1 lingurita Vegeta, , 3 linguri mustar (nu prea iute), , zahar, , 600 g file de peste (salau, merluciu), , 2 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Icre de casa

Icre de casa

Se pun icrele in apa la desarat pentru aproximativ 30 minute dupa care se scurg si se pun intr-un

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pilaf cu peste uscat(sarat)

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Mi-au trimis de la tara cateva bucati de crap uscat pregatite chiar de unchiul meu si m-am apucat

18 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    foarte bunnnnn!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/8 l smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • 3 linguri mustar (nu prea iute)
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

foarte bunnnnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe