autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu praz la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz, , 2 linguri unt, , sare, , piper, , 150 g smantana groasa, , 1/8 l smantana subtire, , 50 ml vin alb, , 1 lingurita Vegeta, , 3 linguri mustar (nu prea iute), , zahar, , 600 g file de peste (salau, merluciu), , 2 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se caleste 5 minute in unt incins. Se sareaza, se pipereaza, se adauga smantana (groasa si subtire), vinul, Vegeta si mustarul si, dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute. - Se incinge cuptorul la 200oC. Se spala pestele, se zvanta si se taie in 4 felii. Se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o forma de budinca. Peste el se toarna sosul de praz si smantana, se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute. Se scoate pestele din cuptor si se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri din stiuca cu legume in aspic

Rulouri din stiuca cu legume in aspic

1.Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare.La primul clocot se varsa mixul de legume congelate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Orata la cuptor

Orata la cuptor

Se spala bine pestele si se curata de intestine si solzi,sau cereti vanzatorului sa faca aceasta

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    foarte bunnnnn!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g praz
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana groasa
  • 1/8 l smantana subtire
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • 3 linguri mustar (nu prea iute)
  • zahar
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu)
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

foarte bunnnnn!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele de peste