autor:

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie si capere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g), , zeama de la o lamaie, , 1 lingura capere, , 1 castravete mic, , sare, , 2 morcovi, , 20 g unt, , piper, , 1 legatura patrunjel verde, , 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 4 linguri vin alb, , 10 linguri ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele, iar castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie cubulete, care se inmoaie cateva minute in apa clocotita.
Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.
Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.
Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de lamaie si capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura capere
  • 1 castravete mic
  • sare
  • 2 morcovi
  • 20 g unt
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 4 linguri vin alb
  • 10 linguri ulei de masline.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)