autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie si capere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g), , zeama de la o lamaie, , 1 lingura capere, , 1 castravete mic, , sare, , 2 morcovi, , 20 g unt, , piper, , 1 legatura patrunjel verde, , 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 4 linguri vin alb, , 10 linguri ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele, iar castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie cubulete, care se inmoaie cateva minute in apa clocotita.
Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.
Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.
Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de lamaie si capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie proaspata marinata

Scrumbie proaspata marinata

Scrumbia se curata de solzi,mate,intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala,se zvanta

15 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura capere
  • 1 castravete mic
  • sare
  • 2 morcovi
  • 20 g unt
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 4 linguri vin alb
  • 10 linguri ulei de masline.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Macrou marinat