Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele, iar castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie cubulete, care se inmoaie cateva minute in apa clocotita.
Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.
Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.
Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii