Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g), , zeama de la o lamaie, , 1 lingura capere, , 1 castravete mic, , sare, , 2 morcovi, , 20 g unt, , piper, , 1 legatura patrunjel verde, , 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 4 linguri vin alb, , 10 linguri ulei de masline.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
3 voturi
Mod de preparare
Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.
Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.
Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.