autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie si capere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g), , zeama de la o lamaie, , 1 lingura capere, , 1 castravete mic, , sare, , 2 morcovi, , 20 g unt, , piper, , 1 legatura patrunjel verde, , 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 4 linguri vin alb, , 10 linguri ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se stropeste pestele cu putina zeama de lamaie, se toaca - ceva mai mare - caperele, iar castravetele curatat de coaja se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie cubulete, care se inmoaie cateva minute in apa clocotita.
Se curata morcovii, se taie cubulete, se calesc in untul incins, se sting cu apa - cat sa-i acopere - si se lasa sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se adauga castravetele si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza cu sare si piper de Cayenne.
Se incinge cuptorul la 180gr.. Se pun pe foc zeama de legume si vinul si cand au scazut la o treime, se adauga zeama de lamaie ramasa si 8 linguri cu ulei. Se amesteca bine, se incorporeaza caperele si se gusta de sare si piper.
Uleiul ramas se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de peste circa 5-6 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se toarna sosul de lamaie peste peste si se serveste cu legumele preparate anterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de lamaie si capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sushi cu crab

Sushi cu crab

Se spala orezul de sushi de 3 ori in apa rece,se scurge si se pune la fier in apa(vezi instructiuni

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste (a 180 g)
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura capere
  • 1 castravete mic
  • sare
  • 2 morcovi
  • 20 g unt
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 4 linguri vin alb
  • 10 linguri ulei de masline.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cod la cuptor cu rosii cherry si cartofi in sos de capere