autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de usturoi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 50 g usturoi, 50 ml otet, 200 ml ulei, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Otetul se dilueaza cu 500 ml apa si se fierbe. Pestele se inabusa sau se prajeste in 150 ml ulei, apoi se condimenteaza cu piper si sare, dupa care se introduce la cuptor. Spre finalul inabusirii se adauga otetul fierbinte (stropit pe toata suprafata) si se mentine la cuptor inca 5 minute. Se raceste si se asaza pe platou. Usturoiul pisat se omogenizeaza cu 50 ml ulei, obtinandu-se un sos care se toarna peste portiile de peste. Se serveste portia de peste rece, cu sosul de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu sos de usturoi

Peste la gratar cu sos de usturoi

Fileurile de peste se spala,se absoarbe apa pe un servet,se condimenteaza si se pune sucul de lamaie

8 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File e rechin cu portocale

File e rechin cu portocale

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Rondele de rechin in crusta de mustar